Äta ute hemma – den nya smakupplevelsen

Drömmer du i smyg om att öppna en restaurang?
Förverkliga den drömmen hemma.
Här är tipsen som gör ditt kök till en attraktiv hemmarestaurang.

Smaken sitter i köket – här kan du hämta inspiration

 

Köket är smakernas rum. Det är här som vi experimenterar med nya, spännande smaker när vi lagar mat. Köket har också blivit en plats där vi uttrycker allt mer av vår personlighet, vår smak. Rustik och lantlig stil – eller industriell restaurangkänsla? Helvitt eller färgstarkt? I dag finns kök för alla smaker.

Och aldrig har väl köket varit en mer populär samlingsplats.

 

Här är tipsen som gör ditt kök till en välkomnande hemmarestaurang där såväl gamla vänner som nya bekantskaper trivs.

 

1. Skapa ett personligt kök

Vilket sorts kök trivs du i? Där känner sig garanterat även dina gäster som hemma. Electrolux Home erbjuder 26 olika köksserier att inspireras av – här är 3 exempel:

 

• För dig som gillar färg med en blinkning åt retro. Köksserien ”Kust design retro” är en flirt med 50-talet i starka kulörer som solgult och himmelsblått. Passar dig som vill experimentera med färger, former och fantasifulla smaker i köket. Här finns gott om förvaring tack vare dubbla överskåp där takhöjden utnyttjas till max.

Inspirerar till: långkok, exotiska kryddor, klassisk husmanskost, cupcakes – mix av tradition och fantasi.

 

• För dig som vill ha ett ljust och klassiskt lantkök. Köksserien ”Herrgård vit tradition” bjuder på generösa ytor och snickarglädje från socklarnas placering till vackert snidade vitrinskåp. Material som bohusgranit och massiva bänkskivor i kärnask skapar kvalitetskänsla.

Inspirerar till: storbak, grytor, mat lagad från grunden på äkta, närodlade råvaror samt färskpressade juicer på grönsaker och bär som växer i trädgården.

 

• För dig som söker modern storstadskänsla. Köksserien ”Stad ek kalk” ger den rätta, råa atmosfären inspirerad av restaurang och industri. En vit plankvägg möter en tegelvägg, och här finns förstås den senaste tekniken: inbyggd helautomatisk kaffemaskin samt kombiugn från Electrolux. Fristående kylen och frysen kallas ”amerikanare” och har is och vatten i dörren. Överskåp blandas med öppna hyllor för ett luftigt intryck.

Inspirerar till: Fine dining, mat från olika hörn av världen samt superenkla ”rena” rätter – från hämtsushi till hemgjorda ekologiska grönkålschips.

 

2. Förnya med detaljer

Du behöver inte bygga om allt för att skapa en mer personlig köksmiljö. I ett lantkök kan tillbehör som en krönlist eller stående dekorpelare ge hela köket ett lyft. Öppna hyllor ger luftigare intryck, hyllbärare i stål eller trä sätter olika stilar. Zinkade lådor, ett vitrinskåp eller en ny vitvara skapar känsla av vardagslyx.

 

3. Hämta idéer

Gå in på electroluxhome.se eller bläddra i Electrolux Homes egen kökskatalog. Tips: Ta hjälp av ett proffs att planera ditt drömkök. Electrolux erbjuder helt kostnadsfri köksrådgivning – i tjänsten ingår också ett kostnadsfritt hembesök om du bor inom en radie av fem mil från en Electrolux Home-butik.

 

Här kan du boka kostnadsfri köksplanering

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies