Annons – innehåll från Disney+

Lättklädda män, mord och svek:

Sex saker du inte visste om Chippendales

I den kommande true crime-serien “Welcome to Chippendales”som har premiär den 11 januari på Disney+ är det inte bara män med stora muskler och minimala kläder.
I den sanna historien om strippimperiet döljer sig blod, brottslighet och svek bakom glamouren och den omtalade dansen.
Här är sex saker du inte visste om Chippendales.

1. Grundades av Steve Banerjee från Indien

Den numera världskända showen började som en liten backgammonklubb i ett industriområde i västra Los Angeles 1979. Grundare av klubben var mogulen ”Steve” Banerjee, en man som flyttat till USA från Bombay i Indien med en dröm om att lyckas i det förlovade landet och grundar världens största imperium av manliga strippor.

2. Banbrytande klubb

Chippendales var den första klubben med manliga strippor, som uppträdde för en uteslutande kvinnlig publik. Förutom i Los Angeles öppnades klubbar i New York, Dallas och Denver. I dag huserar klubben i Las Vegas men man turnerar också världen runt. Varje år uppträder de lättklädda dansarna för 2 miljoner människor.

3. Ny serie på Disney+

Den nya serien ”Welcome to Chippendales” som har premiär på Disney+ den 11 januari är inspirerad av den sanna historien om den populära showen. Serien är skapad av Robert Siegel (Pam & Tommy) och är ett rafflande true crime-drama om hur klubben med raketfart blev världens kändaste imperium för manlig striptease – men också dess blodiga fall.
I rollen som Steve Banerjee ser vi skådespelaren och komikern Kumail Nanjiani.

4. Chockerande mordhistoria

Historien om Chippendales, både i verkligheten och i serien, innehåller nämligen inte bara snygga män i minimala kalsonger, sex och droger. Den rymmer också mord och den mörka baksidan av drömmen mot toppen – där människor kan göra vad som helst för längtan efter makt, pengar och framgång. Även om det innebär att få blod på sina händer.

5. Inspiration från Playboy

Idén med manchetter och krage med fluga på en i övrigt bar överkropp är inspirerad av Playboy och deras ”bunnies”.

6. De viktigaste karaktärerna i serien

Förutom Steve Banerjee (Kumail Nanjiani) porträtteras producenten och koreografen Nic De Noia som hade en viktig del i utvecklingen av Chippendales. Han spelas av Murray Bartlett som bland annat har vunnit en Emmy för sin roll i ”White Lotus”. Juliette Lewis spelar kläddesignern Denise och i rollen som Banerjees fru Irene ser vi Annaleigh Ashford som hade en utmaning utöver det vanliga när hon skulle lära känna sin rollfigur.

– Jag hade ingen research att utgå ifrån för det finns ingenting på den här kvinnan. Det finns en bild på henne, inget mer. Så det enda jag kunde göra var att utgå från händelserna i manus och i verkligheten för att skapa en person som var mänsklig, har Ashford sagt till FanSided.

Visste du att?

Disney+ är mycket mer än bara en stremingtjänst för barn. Du hittar massor av action och drama – förutom alla de stora Disney-klassikerna. Därför finns en föräldrakontroll i tjänsten med möjlighet att skapa konton för vem som tittar. Om man inte ställer in tjänsten med 18+ syns inte alla filmer och serier. Som ny abonnent är det förinställt på att inte visa innehåll som är från 18 år, men genom att ändra det under inställningar får du tillgång till ännu fler titlar på Disney+.

Du streamar allt innehåll från Disney+ för bara 89 kronor per månad.

EXTERN LÄNK: Upptäck allt innehåll från Disney+ här