Annons
Innehåll från Deversify

Mät och analysera din hälsa hemma – enkelt och effektivt!

Att väga dig och ta hjälp av ett måttband för att kontrollera midjemåttet är två sätt att mäta din hälsa.
Men visste du att det finns andra sätt att mäta din metabola hälsa?
Här får du tips på hur du enkelt och effektivt kan analysera den hemma.

Grunden till en god hälsa stavas metabol hälsa – och den kan du mäta. Genom att mäta din metabolism kan du lättare förstå din kropp och påverka ditt allmänna mående. Med en frisk metabolism fungerar din ämnesomsättning som den ska, men om den är rubbad riskerar du att drabbas av övervikt, fetma, diabetes typ 2, hjärt- och kärlsjukdomar eller andra livsstilsrelaterade sjukdomar. 

Metabol hälsa – vad betyder det?

Metabolism är ett annat ord för energiomsättning. Alla celler i kroppen behöver energi, hela tiden, livet ut. Allt som består av celler, oavsett om det är en encellig organism, eller en människa med biljontals celler, behövs energi. I din kropp säkerställs energiförsörjningen antingen genom maten du äter eller genom fettet som finns lagrat. På läkarspråk kallas det för kroppens metabolism och är grunden för din hälsa. När du har en frisk metabolism betyder det att din ämnesomsättning fungerar som den ska. Men hur vet du att du har det? Jo, genom att mäta. 

Så kan du mäta hemma

Du behöver inte ta dig till läkaren för att mäta din metabola hälsa. Det första du kan mäta och utgå från är ditt midjemått. Om du som man har ett midjemått över 102 centimeter och som kvinna över 88 centimeter så är det en tydlig indikation på en metabol rubbning. En annan markör du kan gå efter är ditt blodsocker. Genom att ha kontroll på ditt blodsocker kan du upptäcka diabetes typ 2 i tid, dämpa inflammationer och lära dig mer om kroppens lagring av fett.

Varför är det viktigt att mäta ditt blodsocker? Läs mer här.

Ta hjälp av en app

Genom att övervaka och förstå din metaboliska hälsostatus kan det hjälpa dig att göra bättre val när det kommer till din hälsa. Med hjälp av utandningsmätaren Acetrack kan du mäta, analysera och lära dig vad som händer i din kropp under dagen, veckan och månaden. Vill du förstå din ämnesomsättning bättre? Det kan du göra genom att mäta din metaboliska hälsa. 

Så fungerar Acetrack

Utandningsmätaren Acetrack är framtage av Deversify och är ett hjälpmedel för dig som vill sköta din vikt och få större förståelse för din metabolism. Med hjälp av Acetrack, som är en ketonmätare inklusive app, får du ett direkt kvitto på om du bränner fett eller inte. Läs mer om Acetrack här.