Hela denna avdelning är en annons från CCS

Därför är det viktigt att ta hand om fötterna inför hösten

Många av oss är noga med att fixa sommarfina fötter lagom till barfotasäsongen.
Men du glömmer väl inte bort fossingarna när sommaren är slut?
Faktum är att det är ännu viktigare att ta hand om dem då.

EXTERN LÄNK: Upptäck CCS produkter för dina fötter

 

Våra fötter bär oss ungefär tre miljarder steg, motsvarande fyra varv runt jorden, under vår livstid. För varje steg belastar vi foten med vår dubbla kroppsvikt, och när vi springer är det sex gånger mer. Med tanke på vilka hjältar våra fötter är så borde vi verkligen ta hand om dem bättre.

Men samtidigt uppger 3 av 4 svenskar att de har fotbesvär, vilket kan vara förhårdnader, liktornar, svamp eller ”bara” torra fötter, så man kan lugnt säga att fötterna blir styvmoderligt behandlade.

 

Många av oss har för vana att ge fötterna lite extra kärlek inför sommaren då de ska visas upp i öppna skor och på badstranden. Men resten av året tenderar vi att förpassa dem till trånga skor och strumpor den större delen av dygnet, och utan att ge dem den där omtanken de förtjänar. Vilket är synd, för det är faktiskt då de behöver den allra mest.

 

 

Så tar du hand om fötterna efter sommaren

Efter en sommar med barfotaliv kan fötterna nämligen vara lite slitna med fnas, förhårdnader och sprickor. 30 procent av svenskarna drabbas av förhårdnader på fötterna och 25 procent av hälsprickor, enligt en undersökning från Novus.

 

Det absolut viktigaste tipset är att smörja dina fötter, varje dag. Gladast blir fötterna av en fotkräm med karbamid. CCS Fotvårdssalva innehåller 10 procent karbamid som mjukgör, återfuktar och förbättrar hudens skyddsbarriär. Den innehåller också eukalyptusolja som gör den skönt svalkande för trötta och torra fötter.

 

Även CCS kladdfri fotmousse innehåller 10 procent karbamid och absorberas snabbt in i huden. Den passar extra bra för diabetiker och personer med tunn hud men kan användas av alla som vill ha en fotkräm som är lätt att smörja in utan att kännas kladdig.

 

Om du har mycket förhårdnader eller hälsprickor kräver det att du tar hand om fötterna lite extra. Torra fötter och sprickor kan du få av yttre faktorer som klimat, överdriven rengöring, läkemedel, syntetstrumpor eller rökning, samt av inre faktorer som genetik, ålder, kost, sjukdomar, dålig cirkulation och stress.

CCS Cracked heel SOS är en punktbehandling som är speciellt framtagen för mycket torra fötter och sprickor. Den innehåller 25 procent karbamid och mjölksyra och är intensivt återfuktande.

 

 

Specialframtagen kräm för aktiva fötter

Oavsett om du rör på dig mycket eller lite är det lika viktigt att ta hand om fötterna.

För aktiva fötter finns den multifunktionella fotkrämen CCS Foot Pro som behandlar torra fötter, hälsprickor, förhårdnader och dålig lukt. Med sin höga halt av Pentylene Glycol har den både fuktbevarande och antimikrobiella egenskaper.

 

Andra saker som gör dina fötter glada är ett fotbad i veckan, att bara fila fötterna en gång per månad – annars kan du få ännu torrare hud – och att röra på dem. Efter långa arbetsdagar instängda i skor kan fötterna nämligen behöva lite fotgymnastik. Så ta av dig strumporna och knip och spreta med tårna en stund varje dag. Dina fötter kommer att tacka dig.

 

EXTERN LÄNK: Upptäck CCS produkter för dina fötter

 

AB Kvällstidningen Expressen | Ansvarig utgivare: Klas Granström | Produktion: Bonnier News Brand Studio | Om cookies