Annons – innehåll från Amazon Prime Video

Streamingjätten satsar på svenska marknaden

– här är alla serier och filmer du har missat

Tusentals filmer. Och ett brett utbud av både nya och klassiska serier. Att Amazon Prime Video nu gör en storsatsning i Norden innebär ett ännu större utbud för svenska streaming-tittare. Här är tipsen du inte vill missa.

Amazon Prime Video är i USA och Europa en av de största aktörerna när det kommer till strömmad film och tv. Tjänsten har funnits i Sverige i ett par år men nu gör man en ytterligare satsning på den nordiska marknaden för att växa ännu mer.

Man gör det med serier som den prisade och högt uppmärksammade ”Fleabag”,” The Boys”, och ”Solos” och filmer som den nya Borat-filmen och i juli action-filmen ”The Tomorrow War” med Chris Pratt och Yvonne Strahovski (Handmaid’s Tale) i huvudrollerna. Men tjänsten har med sina 40 000 serier och filmer även mängder av både nya och klassiska serier som ”Parks and Recreation”, ”Downton Abbey” och ”Mad Men” och storfilmer som ”Hajen”, ”Jurassic park” och ”Tillbaka till framtiden” – för att nämna några. 

Mycket att upptäcka

Och tjänsten är helt rätt i tiden. Statistiken visar nämligen att vi streamar som aldrig förr. Enligt siffror från MMS som mäter tv-tittandet ökade tittandet förra året till sex timmar per dygn, och det är streamingtjänsterna som ökar mest. I dag tittar 58 procent på streamingtjänster medan endast 34 procent väljer linjär tv. 

En rapport om den nordiska tv- och strömningsmarknaden gjord av analysföretaget Mediavision visar att omkring 60 procent av alla hushåll i Norden har åtminstone en streamingtjänst, och här i Sverige har faktiskt över 70 procent minst fyra abonnemang. Och Amazon Prime Video menar att de som ännu inte har tjänsten har mycket att upptäcka. 

– Vi har redan ett brett utbud av filmer och tv-serier, både nya originalserier och gamla klassiker. Sedan kommer vi att fylla på, vi har bland annat ett avtal med distributören Eros STX som ger oss exklusiva storfilmer, säger Martin Backlund, innehållschef för Norden på Amazon Prime Video.

Det här är Amazon Prime Video

Amazon Prime Video är en streamingtjänst och en del av företaget Amazon och finns i många delar av världen. Sedan 2016 finns streamingtjänsten i Sverige, och tidigare i år valde man att investera ytterligare i den nordiska med lokala gränssnitt, fler svenska undertexter och anpassat innehåll. 

Tjänsten har över 40 000 serier och filmer, både nya Amazon Prime Originals och äldre klassisker. Bland andra “The Underground Railroad”, “Fleabag”, “The Boys”, “The Marvelous Mrs. Maisel”, “Clarkson’s Farm”, “Without Remorse” och “Them”. 

Mera läsning från Amazon Prime Video