Annons – innehåll från Amazon Prime Video

5 serier

som du INTE vill missa i sommar

Det är lika bra att erkänna – det har blivit en del tv-serier det senaste året.
Om du som vi känner att du redan har sett allt som finns att se på de olika streamingtjänsterna kommer här tips på fem nya serier att upptäcka och älska.

1. ”Solos”

”Solos” är en Amazon Original-serie i sju delar med åtta av vår tids bästa skådespelare. Bland andra Helen Mirren, Anne Hathaway, Constance Wu, Morgan Freeman och Jack Quaid spelar huvudrollerna där varje karaktär har ett unikt avsnitt som utforskar de konstiga, vackra, smärtsamma, lustiga och underbara sanningarna om vad det innebär att vara människa. Serien som utspelar sig både i nutid och framtid kan bäst beskrivas som en blandning mellan drama och fantasy.

Se nu på Prime Video

2. ”The Marvelous Mrs. Maisel”

Om du gillade ”Gilmore Girls” (vem gjorde inte det?) kommer du att älska ”The Marvelous Mrs. Maisel” som är skapad och regisserad av samma person: Amy Sherman-Palladio. Det är New York 1958 och Midge Maisel lever det perfekta livet med familj och en elegant lägenhet på Upper West Side. Men plötsligt tvingas hon ändra riktning i livet och går från hemmafru till ståupp-komiker till allas förvåning. Alla 3 säsonger finns att streama på Amazon Prime Video.

Se nu på Prime Video

3. ”Fleabag”

Serien alla snackar om. Har du inte sett den? Då är det dags! Den här brittiska serien har vunnit över 50 priser, däribland flertalet Emmys och Golden Globe. Vi får följa huvudkaraktären som inte nämns vid namn men som publiken lär känna som just Fleabag. Efter ett trauma försöker hon hitta lyckan i livet och gör det med hjälp av sex, ex-presidenter och tveksamma livsval. Serien har av skådespelaren Ben Stiller beskrivits som ”en serie om en sexmissbrukare” men ska snarare ses om en kommentar till de omöjliga krav på hur man ska vara som kvinna. Serien fortsätter i de spår som Lena Dunham skapade med ”Girls” och den hyllade skaparen och huvudrolls-innehavaren Phoebe Waller-Bridge förvaltar det arvet väl. Båda säsongerna går att bingetitta på hos Amazon Prime Video.

Se nu på Prime Video

4. ”The Boys”

Två säsonger har det blivit av Amazons Original-serien ”The Boys”. I serien får vi lära oss att det finns superhjältar som inte enbart är goda, utan som snarare missbrukar sina superkrafter. De sju superhjältarna, i serien kända som The Seven, är helt enkelt korrupta och The Boys, under ledning av den forna CIA-agenten Billy Butcher, ser det som sitt uppdrag att förgöra dem. Båda säsongerna av den Emmy-nominerade serien går att se på Amazon Prime Video.

Se nu på Prime Video

5. ”Little Fires Everywhere”

Den flerfaldigt Emmy-nominerade serien med Reese Witherspoon och Kerry Washington i huvudrollerna är baserad på den bästsäljande boken med samma namn. Den till synes perfekta familjen Richardson lever ett idylliskt liv i den lilla staden Shaker Heights, Ohio. En dag tar deras liv en oväntad vändning när den mystiska konstnären Mia Warren och hennes dotter Pearl anländer till staden och hyr in sig hos familjen. Perfekt drama för regniga sommardagar eller sköna kvällar med egentid.  

Se nu på Prime Video

Mera läsning från Amazon Prime Video