Annons – innehåll från Allente

ANNONS:

Så kan du streama svensk tv på utlandssemestern

En semester utomlands eller i Sverige förknippas med roliga aktiviteter och nya upplevelser, men man vill också ha möjlighet att slappna av framför tv:n. För många är det viktigt att enkelt kunna ta med sig underhållningen på resan.

– Det är ju inte att man alltid måste se på svensk tv, men på semestern är det skönt att slippa de eländigt dubbade programmen som brukar vara det enda man kan se i många länder, säger Mia Brejcha på Allente.

Läs mer om Allentes erbjudande

Att ta med sig underhållningen på semestern har blivit lätt. Svenska abonnemang för tv och streaming kan användas inom hela EU och det finns en mängd tekniska hjälpmedel för att streama tv-program, film eller serier. Mobiler, surfplattor, datorer – you name it. Det finns också sätt att titta via stor skärm, genom att koppla in en mottagare som antingen skickar signalen från mobilappen vidare till tv:n eller som har egna installerade appar, som t.ex. Allentes nyaste tv-box Allente 1.

Vill slippa välja

Mia Brejcha jobbar med kundkommunikation på Allente, som är en av Nordens största tv-leverantörer. Hon berättar att trots att on demand-tittandet ökat de senaste åren är tablålagd tv fortfarande väldigt populärt bland Allentes kunder. Via Allentes app kan du streama de allra flesta av dina kanaler.

– Det är något skönt med att bara sätta på tv:n utan att behöva välja något. Det är som att sätta på radion, fast med bild. Det kommer något utan att man behöver välja vad det ska vara. Det är något lite avstressande i det, säger hon och fortsätter:

– Att titta linjärt på tv tror jag inte kommer att dö ut. Det är många som vill titta på nyheterna precis när de sänds och sportevenemang som man absolut inte vill se i efterhand eftersom man då redan vet resultatet. Samma sak med de stora programmen som man måste se när de sänds live, till exempel Melodifestivalen.

”Det blir kvalitetstid”

Mia Brejcha själv är van vid att ta med sig underhållningen på semestern. Hon berättar att hon första gången hennes man tog med tv-boxen på semestern tyckte att det var lite onödigt, men sedan visade det sig att hela familjen kunde ha filmkvällar tillsammans, något som inte annars är allt för vanligt.

– Mina barn är 17 och 19, så när vi är hemma blir det inte så att vi samlas framför tv:n, men på semestern gör vi det. Det blir kvalitetstid tillsammans där vi oftast ser någon ny film som alla vill se, eller en klassiker som ”Sällskapsresan”, berättar hon.

Åker till Frankrike

I sommar planerar de att åka till Frankrike och då som vanligt ta med sig underhållningen.

– Jag känner att jag blir kung över min underhållning. Jag kan ju bestämma vad jag vill se på tv även om jag sitter i en lägenhet i Montpellier. Då kan jag se precis samma sak som hemma, om jag vill.

Läs mer om Allentes erbjudande

Vad är egentligen Allente?

Allente står för ”All entertainment” – all underhållning och är en av Nordens största tv-leverantörer. En sammanslagning av Viasat och Canal Digital.
Med tv och streaming från Allente får du full kontroll över tv:n med alla sätt som finns att titta på tv i dag. Alla kan bli kungen av tv med Allent. Som kund kan du välja mellan fyra olika grundpaket.

Basic

Enkelt, tryggt och prisvärt med de vanligaste svenska tv-kanalerna.

Standard

Mer underhållning med tv och streaming tillsammans. Viaplay och Paramount+ ingår.

Large

Den perfekta mixen av underhållning, sport och streaming. Viaplay och Paramount+ ingår.

Premium

Komplett tv-paket med premiumsport, underhållning och streaming i världsklass. Viaplay, Paramount+ och discovery+ ingår.

Här är de hetaste serierna i sommar

Här är de hetaste serierna i sommar

Här är de hetaste serierna i sommar Regnsmatter mot rutan, skydd från värmebölja eller mysiga kvällar i stugan. Det finns gott om anledningar att kolla på serier även på sommaren. Här är de hetaste serierna just nu – vilken blir din favorit? EXIT LÄNK: Samla dina...

De tio mest populära filmerna just nu

De tio mest populära filmerna just nu

De tio mest populära filmerna just nu En Harry Potter-spinoff, svenskt drama och actionthriller med Rutger Hauer. Det är tre av de mest populära filmerna just nu hos tv-leverantören Allente. Hur många av dem hinner du se i sommar? Läs mer om Allentes utbud Sommar är...

Smarta appen där du har all din tv

Smarta appen där du har all din tv

Smarta appen där du har all din tv Tiden när alla behövde sitta och trängas framför samma tv är över, precis som tiden när du behövde en hel massa olika appar för att ta del av din underhållning. Nu finns appen som gör att du får alla program och tv-serier samlade på...