Annons – innehåll från Allente

ANNONS:

Många betalar för mycket för utspridda tjänster

När månadens räkningar ska regleras i samband med att lönen kommit in på kontot är det lätt att man bara betalar och inte tänker mer på det. Det många svenskar inte vet är att de betalar mer än de skulle behöva göra för sin underhållning.

– Med ett kombinationserbjudande har man som kund mycket att hämta. Man kan samla det mesta på en och samma faktura – och därmed spara pengar, säger Leo Safford, på Allente.   

EXTERN LÄNK: Läs mer om Allente här

Det är inte länge sedan internet var något man i de svenska hemmen kopplade upp sig på under kvällstid för att läsa nyheter och se om man fått e-mail. Numera är vi ständigt uppkopplade med internet i våra smarttelefoner samtidigt som att vi tar del av vår underhållning via bredband i hemmet närmast är en självklarhet. En utveckling som dock inte har gått lika snabbt i de svenska hemmen är att många fortfarande har alla dessa tjänster separerade från varandra. 

– Har man både bredband och TV från en och samma leverantör får man som konsument en så kallad bundlingsrabatt – en kombinationsrabatt som gör att både bredband och TV blir billigare, säger Leo Safford, Nordisk produkt- och affärsansvarig för öppna nät på Allente. 

Allt på en faktura

Han berättar att man hos Allente även kan köpa till produkter till hemelektroniken, som man då får på samma faktura. Den vanligaste är en så kallad ”TV-brygga”, som gör att signalen från boxen till TV:n förs över trådlöst och du slipper en massa fula kabeldragningar i vardagsrummet. Tycker du att det verkar krångligt att koppla in allt detta själv kan man få hem en tekniker som hjälper till med installationen, vilket också hamnar på den enda fakturan. 

En annan faktor som gör att många betalar mer än de egentligen skulle behöva göra är att antalet aktörer på streamingmarknaden har ökat lavinartat på senare tid, vilket har gjort att många kunder skaffar nya abonnemang som de sedan fortsätter betala för utan att de nyttjar dem. 

– Det är vanligt att man har flera abonnemang och appar på olika ställen och det är svårt att veta hur mycket och vad man egentligen betalar för, säger Victor Liljeroth, Sverigechef på Allente.

”TV-tittandet har förändrats”

Enligt en undersökning gjord av MMS har tre av fyra svenska hushåll tillgång till minst en streamingtjänst och nästan hälften av hushållen har tillgång till fler än en tjänst. 13,7 procent av hushållen använder sig av fyra eller fler abonnemang.

– TV-tittandet har förändrats mycket de senaste åren. Det har kommit ut massor av nya tjänster och appar och man vet inte riktigt vad man ska välja. Där kommer Allente in och samlar all underhållning på samma ställe, och kostnaderna på samma faktura, säger Victor Liljeroth.

Undersökningen visar också att de svenska hushållen i snitt spenderar 6400 kronor per år för rörlig underhållning som tv och streaming. Att man har abonnemang hos flera tjänster gör konsumtionen av sport, film och serier onödigt krånglig och kostsam.

Victor Liljeroth berättar att  ju mer du samlar hos Allente desto mer sparar du.

– Vår styrka är att vi kan vara neutrala och paketera från alla olika innehållsägare. Både från Viaplay, C More, Paramount+ och nu discovery+. Vi paketerar ihop det, så att kunden kan välja vad man vill se på ett och samma ställe. Tanken är att man bara ska behöva ha ett abonnemang, berättar Victor Liljeroth.

EXTERN LÄNK: Läs mer om Allentes utbud här

Vad är egentligen Allente?

Är det en pastasort? En tandläkare?

Nej, Allente står för ”All entertainment” – all underhållning och är en sammanslagning av Viasat och Canal Digital. Företagen har gått ihop för att kunden ska kunna få allt de behöver i tv-väg på ett och samma ställe. Det nya storföretaget når över en miljon konsumenter och erbjuder tv via parabol och fiber, streamingtjänster och bredband. Som kund kan du välja mellan fyra olika grundpaket.

Basic

Enkelt, tryggt och prisvärt med de vanligaste svenska tv-kanalerna.

Standard

Mer underhållning med tv och streaming tillsammans. Viaplay och Paramount+ ingår.

Large

Den perfekta mixen av underhållning, sport och streaming. Viaplay och Paramount+ ingår.

Premium

Komplett tv-paket med premiumsport, underhållning och streaming i världsklass. Viaplay, Paramount+ och discovery+ ingår.

”I Allsvenskan kan vad som helst hända”

”I Allsvenskan kan vad som helst hända”

”I Allsvenskan kan vad som helst hända” Folk har väntat och längtat sedan 2019. Nu har den riktiga Allsvenskan återuppstått. Med tifon och sånger på fyllda arenor. – Att se supportrar på läktarna och höra publikljudet ger en helt annan upplevelse även för dem som ser...

De tio mest populära tv-serierna just nu

De tio mest populära tv-serierna just nu

De tio mest populära tv-serierna just nu Många upplever att vi lever i tv-seriernas guldålder. I de svenska hemmen tittas det mer på tv-serier än någonsin. TV-leverantören Allente har gjort en undersökning gällande vilka som är de mest populära serierna bland deras...

Bästa true crime-serierna att streama just nu

Bästa true crime-serierna att streama just nu

Bästa true crime-serierna att streama just nu Intresset för true crime-genren har ökat explosionsartat de senaste åren. Det har aldrig gjorts så många genomarbetade serier och filmer på ämnet som det görs nu. Här är de bästa true crime-serierna du kan streama just...