Annons – innehåll från Allente

Guide: Julens bästa filmer

När klapparna är öppnade och julmaten är slut, då är det väldigt skönt att pusta ut.
Eller så vill du inför julen ladda upp, kanske smita ifrån släkten som ger dig krupp.
Oavsett om du vill mysa till en romantisk film med dejten, få julstämning med familjen eller ner på golvet av skratt falla – det finns garanterat en julfilm för oss alla.

EXTERN LÄNK: Mer tv för pengarna hos Allente

Finns det något mysigare än att krypa ner i soffan eller sängen och kolla på en julfilm? Här är några av alla julfilmer på Viaplay som funkar utmärkt oavsett om du vill komma i julstämning eller ha något att göra under mellandagarna.

3 romantiska julfilmer

”Love Actually”
Det spelar ingen roll hur många gånger du har sett den, den är lika bra varje gång – eller hur? Den här romantiska komedin där Hugh Grant spelar Storbritanniens premiärminister på bästa sätt innehåller så många klassiska scener och guldkorn och fantastiska skådespelarinsatser av bland annat Alan Rickman, Martin Freeman, Colin Firth, Bill Nighy, Emma Thompson och Rowan Atkinson. En riktig julfavorit!

”The Holiday”
Kate Winslet och Cameron Diaz spelar två kvinnor som behöver komma bort över julhelgen. De byter sina hem i Los Angeles respektive Surrey med varandra. Väl på plats blir resan något helt annat än de först har trott. Här ser vi även Hugh Grant och Jack Black i två av rollerna.

”Four Christmases”
Brad (Vince Vaughn) och Kate (Reese Witherspoon) bokar en resa till Fiji för att fly undan julen med sina familjer. Men när deras flight ställs in hämnar de i sitt livs värsta mardröm – de tvingas fira fyra jular på en dag med sina respektive familjer.

3 julfimer för hela familjen

”Grinchen – julen är stulen”
Det har gjorts flera varianter på berättelsen om den vresiga gröna figuren. I den här versionen spelas den sura julhataren av Jim Carrey. Eftersom han hatar julen så mycket har han bestämt sig för att förstöra firandet för invånarna i Whoville genom att stjäla deras pynt och presenter.

”Jack Frost”
Musikern Jack Frost (Michael Keaton) har bara varit en besvikelse för sin son Charlie och fru. Han vill ställa allt till rätta men omkommer i en bilolycka på en isig bergsväg. En kall vinternatt återvänder han som snögubbe, och försöker på alla sätt bevisa för Charlie att han är en riktigt cool pappa.

”Emma og Julemanden (Emma och jultomten)”
Dansk familjefilm från 2015. Emma är en flicka med livlig fantasi som känner sig bortglömd av sin familj. Därför ger hon sig iväg på ett äventyr i en annan värld för att rädda jultomtens nyfödda dotter. Perfekt film att mysa med barnen till.

3 filmer från norden

”Den tiden på året”
Visst är det härligt att umgås med släkten, men ibland kan det bli lite för mycket. Då kan det vara skönt att bli påmind om att man inte är ensam, som i den här filmen.
Katrine och Mads planerar en traditionsenlig jul där hela familjen ska samlas. Förhoppningen är att julfirandet åtminstone ska bli bättre än förra årets katastrof. Men när släktingarna dyker upp går inget som planerat. Intrigerna avlöser varandra och det snöiga vädret utanför gör så att ingen kan ta sig därifrån.

”En underbar jävla jul”
Svensk komedi från 2015 med bland andra Helena Bergström, Robert Gustafsson, Maria Lundqvist, Anton Lundqvist, Anastasious Soulis och Rakel Wärmländer. Gayparet Simon och Oscar har köpt ett fallfärdigt hus i Bromma tillsammans med nära vännen Cissi, som också väntar deras barn. De har bjudit in sin familjer till en gemensam jul för att avslöja den glada nyheten. Men frågan är om reaktionerna blir som de har väntat sig?

”Jag kommer hem igen till jul”
Musikfyllt drama om världsartisten Simon (Peter Jöback) som kommer hem för att fira jul med familjen. I det lilla samhälle där han växte upp arrangerar hans bror Anders den årliga julkonserten och Simon övertalas att vara med, vilket inte blir särskilt populärt hos den avundsjuka brodern. Filmen vann publikpriset på Guldbaggegalan 2020.

3 komedier med jultema

Bad Santa
Klassisk komedi där Billy Bob Thornton storspelar som brottslingen Willie som tillsammans med sin partner Tony Cox klär ut sig till jultomten och en av tomtens nissar för att råna ett varuhus på julafton. De stöter dock på patrull när Willie blir vän med ett barn som besöker dem. Även uppföljaren finns på Viaplay.

Little Fockers
Precis som i de tidigare filmerna om The Fockers så är spänningarna påtagliga mellan Greg Focker (Ben Stiller) och hans svärfar (Robert De Niro). Här är det Gregs två bångstyriga barn som är i fokus men det dröjer inte länge förrän Greg hamnar i trubbel.

Office Christmas Party
Julfester är något som brukar dugga tätt så här års och de flesta har en julfest med jobbet. De kan vara stela, roliga eller… spåra ur totalt. Vi kan väl säga att den här julfesten tillhör någon av de kategorierna. Med bland andra Jennifer Aniston, Jason Bateman och Olivia Munn.

I Allentes tv-paket ingår filmkanalerna V series & film och Viaplay, och med tv-paketet Premium får du också discovery+ och Paramount+ med ännu mer filmer.

EXTERN LÄNK: Bli kund hos Allente här

Vad är egentligen Allente?

Är det en pastasort? En tandläkare?

Nej, Allente står för ”All entertainment” – all underhållning och är en sammanslagning av Viasat och Canal Digital. Företagen har gått ihop för att kunden ska kunna få allt de behöver i tv-väg på ett och samma ställe. Det nya storföretaget når över en miljon konsumenter och erbjuder tv via parabol och fiber, streamingtjänster och bredband. Som kund kan du välja mellan fyra olika grundpaket.

Bas

Enkelt, tryggt och prisvärt med de vanligaste svenska tv-kanalerna.

Mellan

Mer underhållning med tv och streaming tillsammans. Viaplay och Paramount+ ingår.

Stor

Den perfekta mixen av underhållning, sport och streaming. Viaplay och Paramount+ ingår.

Premium

Komplett tv-paket med premiumsport, underhållning och streaming i världsklass. Viaplay, Paramount+ och discovery+ ingår.

ANNONS:

Unik undersökning visar vad vi bråkar om framför tv:n

Unik undersökning visar vad vi bråkar om framför tv:n

Unik undersökning visar vad vi bråkar om framför tv:n Vem bestämmer egentligen mest över fjärrkontrollen hemma, och vad bråkar vi om framför tv:n? Vad ser vi helst på tv och vad äter vi när vi gör det? En ny undersökning från Demoskop ger svaren. EXTERN LÄNK: Läs mer...

Så tar du med underhållningen på semestern

Så tar du med underhållningen på semestern

Så tar du med underhållningen på semestern Glöm dyra mobilräkningar eller barn som klagar över att det inte finns något på tv.Med en smidig app kan du ta med dig alla dina favoritserier och filmer på semestern.Så här funkar det. EXTERN LÄNK: Läs mer om Allente och...

Vilken typ av tv-tittare är du?

Vilken typ av tv-tittare är du?

Vilken typ av tv-tittare är du? Oengagerade zapparen, målmedvetne streamingexperten eller sportnörden med dubbla skärmar. Vi kategoriserar dagens tv-tittare – vem är du framför skärmen? EXTERN LÄNK: Sportnörd, romcom-älskare eller nyhetsjunkie? Du hittar allt innehåll...