Hela denna avdelning är en annons från Advisa

Så kunde Eva-Lotta och Leif sänka räntan: “Det lönar sig att…”

Många svenskar betalar mer än nödvändigt för sina lån och krediter. Eva-Lotta och Leif i Södertälje var två av dem – men har nu lyckats sänka sina kostnader rejält.
– Det finns ingen anledning att gå runt och betala för hög ränta, säger Eva-Lotta.

Jämför långivare och välj det lån som passar dig bäst

 

Förskolelärarinnan Eva-Lotta och truckföraren Leif i Södertälje är ett aktivt par som mest umgås med sina fem vuxna barn och sex barnbarn. Efter att ha flyttat runt en del, med tillhörande möbelinköps- och renoveringskostnader och därtill ny bil, hade Eva-Lotta och Leif flera parallella lån hos olika banker.

– Vi har alltid haft koll på våra lånekostnader men aldrig riktigt satt oss in i lånevillkoren. Ett tag funderade vi på att försöka sänka räntan genom att samla våra lån. Men vi kom aldrig till skott, säger Leif.

Det var innan paret provade Advisa. 

Enkelt och tryggt

Leif berättar att han och Eva-Lotta fick en smärre chock när rådgivaren från Advisa ringde upp och berättade hur mycket lägre månadskostnaden kunde bli om de samlade lånen hos en och samma bank.

– Vår ränta så mycket som halverades. Rådgivaren var serviceminded och det kändes som att han brydde sig om oss. Hela processen kändes mycket enkel och trygg. Han lärde oss att det lönar sig att jämföra.

Kostnadsfri jämförelsetjänst

Advisa är en kostnadsfri tjänst som vänder sig till alla som har någon form av privat- eller billån. Tjänsten jämför 39 långivares olika erbjudanden, allt för att hitta de bästa villkoren för varje användares unika behov.

Många som använder Advisa vill samla sina lån och krediter, exempelvis för att sänka sin månadskostnad eller få en bättre kreditvärdighet. En annan kanske bara har ett lån men vill omförhandla sin ränta eller avbetalningstid.

– På Advisa.se fyller man i några korta uppgifter om sig själv och skickar in sin ansökan. Inom ett par minuter kommer en lista upp med de första förslagen på lån. Efter att alla långivare svarat och man hittat ett intressant erbjudande är det bara i lugn och ro gå genom villkoren innan man slutligen bestämmer sig, säger Miriam Mölldal, kundservicechef på Advisa.

“En sten som lyfts från våra axlar”

För Leif och Eva-Lotta innebar användandet av Advisa en kostnadssänkning på 4 206 kr per månad.

– Det känns som att sten lyfts från våra axlar och det märks att vi har mer pengar över varje månad nu. Vi lägger pengarna främst på våra barnbarn men vi unnar oss själva något trevligt ibland också, säger Eva-Lotta.

– Det är enklare att hålla koll på räkningarna. Rådgivaren hjälpte oss att få bättre koll, fyller Leif i.

 

Skulle ni rekommendera andra att använda Advisa?
– Ja, verkligen. Det finns ingen anledning att gå runt och betala för hög ränta. Det finns säkert många som skulle kunna sänka sin ränta lika mycket som vi gjorde, avslutar Eva-Lotta.

 

Det är inte paret på bilden som är med i artikeln.

 

Samla dina lån och krediter – sänk din månadskostnad med hjälp av Advisa

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Klas Granström
Produktion: Bonnier News Brand Studio
Om cookies