Hela denna avdelning är en annons från Advisa

Nytt decennium – så kan 2020 bli en ekonomisk nystart

Nytt år – nya tag. Har du som många andra avlagt löfte om att 2020 ska bli året då du städar upp din ekonomi? Det kan vara enklare sagt än gjort. Men det finns många knep som hjälper dig på vägen. Här är sju tips för en bättre ekonomi.

Samla dina lån och krediter med hjälp av Advisa – så går det till

1. Jämför och samla lånen

Ett bra första steg när du ska minska dina utgifter är att se över dina lån. Många har privatlån och krediter som kostar onödigt mycket. En kostnad som ofta kan krympa ifall villkoren förhandlas om eller lånen – om man har flera olika – samlas hos en och samma långivare. Låneförmedlaren Advisa är en jämförelsetjänst för privatlån där man snabbt och kostnadsfritt kan göra en ansökan och inom ett par minuter börja få låneerbjudanden från upp till 39 långivare. Det är inte ovanligt att månadskostnaden kan sänkas med flera hundra- eller till och med tusenlappar.

2. Se över och säg upp

Har du koll på och använder du allt du betalar för varje månad? Det är ofta enklare att öppna konton för streaming-, musik- och speltjänster än att komma ihåg att säga upp dem. Gå igenom dina betalningar varje månad och säg upp de som bara tickar pengar.

3. Gör en budget

Lista alla dina fasta utgifter och inkomster. Fördela pengarna som blir över på rörliga kostnader som mat, nöjen och kläder. Med hjälp av tidigare kontoutdrag och kvitton kan du se vart pengarna brukar gå och bli medveten om en köpvana som du vill ändra på. Antingen kan du hålla koll på din budget analogt eller använda någon av alla de appar som kan hjälpa till med detta.

4. Fimpa

Det ekonomiska nyårslöftet kan infrias automatiskt för den snusare eller rökare som slutar.

5. Töm kyl och frys

Svenska hushåll slänger enorma mängder mat varje år. Det är onödigt påfrestande både för planet och plånbok. Med planering, viss kreativitet och infrysning går det att minska mängden mat som hamnar i soptunnan.

6. Ta med mat till jobbet

Nog för att det kan vara härligt att äta lunch på restaurang då och då – men det blir dyrt i längden som en daglig rutin. Se till att ha ordentligt med matlådor, burkar eller liknande hemma och att laga så pass mycket mat att det räcker till måltider kommande dagar. Glömmer du matlådan hemma så finns det ofta billigare alternativ än lunchrestauranger. Kanske har du någon mataffär nära jobbet?

7. All in-fällan

Hur många av oss har inte avlagt nyårslöften om att exempelvis börja träna på gym regelbundet, köpt ett gymkort och därefter under de första besöken kommit ihåg att gymmet verkligen inte är något för oss? Intentionen med nyårslöften är såklart positiv. Men innan du spenderar pengar på dyra gymkort eller en årsförbrukning vitaminer bör du tänka igenom köpet. Kommer det verkligen att komma till användning?

Så funkar Advisa

Låneförmedlaren Advisa är en kostnadsfri jämförelsetjänst för privatlån. Oavsett om du vill samla flera lån och krediter, eller se om du kan få en lägre ränta går det snabbt och enkelt att göra en ansökan. Så här gör du:

  • Gå in på Advisa.se, fyll i dina uppgifter och skicka in ansökan.
  • Därefter får du alla dina låneerbjudanden i en lista på mail och sms.
  • När du hittat bästa erbjudandet finns det gott om tid att läsa igenom villkoren innan du väljer om avtalet ska signeras – du förbinder dig inte till något innan dess.

Som sökande ska du vara myndig, ha en inkomst på över 10 000 kronor efter skatt från arbete eller pension och vara skuldfri hos kronofogden.

 

Jämför långivare och välj det lån som passar dig bäst

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Klas Granström
Produktion: Bonnier News Brand Studio
Om cookies