Hela denna avdelning är en annons från Advisa

Gör livet lite enklare och spara pengar – här är sju fördelar med att samla lånen

Många av oss har lån och krediter utspridda på olika banker.
I många fall är det bättre, inte minst ekonomiskt, att istället samla allt hos en och samma långivare. Här är sju av fördelar med att samla lånen, med hjälp av jämförelsetjänsten Advisa.

Här kan du samla dina lån och krediter med Advisa

#1: Bättre koll på ekonomin

Med lån och krediter samlade på samma ställe reduceras mängden räkningar, och risken att missa någon minskar. Överblicken blir tydligare och det blir enklare att planera sin månadsbudget.

#2: Du kan sänka din månadskostnad

På samma sätt som det är billigare att köpa en stor ekonomiförpackning istället för att köpa flera småförpackningar blir ett större lån oftast billigare än flera mindre. Genom att samla dina lån kan du sänka din totala månadskostnad för lånet. Att välja en längre återbetalningstid kan sänka månadskostnaden för ett lån ytterligare. Detta utan att ha större inverkan på den besparing du kan göra med en lägre effektiv ränta över tid. Alla lån som tas med hjälp av Advisa har fri amorteringsrätt – så har du pengar över går det att betala av lite extra när som helst.

#3: Din kreditvärdighet kan förbättras

Kreditvärdigheten är en av faktorerna man som låntagare bedöms på när banken tar fram sitt erbjudande. Med färre lån och krediter ökar chanserna till en bättre kreditvärdighet. Det i sin tur kan leda till ännu bättre villkor när du ser över dina lån. Tar du ett lån för att betala av kreditskulder kan det vara klokt att även avsluta kreditkorten, då de kan dra ner kreditvärdigheten – även om de inte används.

#4: Färre kreditupplysningar

För varje kreditupplysning som tas på dig kan din kreditvärdighet försämras. När du jämför lån med hjälp av Advisa tas bara en kreditupplysning – som används av alla 39 banker och långivare.

#5: Färre dolda avgifter

Lånekostnader är inte alltid bara ränta och amortering. En del långivare tar också ut avi- och autogiroavgifter. Det rör sig inte om stora belopp men många bäckar små. Med ett samlat lån minimeras dessa kostnader.

#6: Enkelt och smidigt

Om du beslutat dig för att samla lån och krediter till ett lån är det inte ovanligt att långivarna hjälper dig att lösa dessa skulder med det nya lånet. I de fall det är möjligt lämnar du dina uppgifter till långivaren efter att ditt lån har blivit godkänt.

#7: Flexibel och snabb hjälp

Det kan ibland vara svårt att veta vilket låneupplägg som passar dig bäst. Med Advisa kan du få personlig rådgivning, i vilket skede av processen du än befinner dig.

Tjänsten är flexibel. Märker du att du tjänar pengar på att ändra låneupplägget av någon anledning är det inga problem. Med hjälp av Advisas kundservice kan din ansökan snabbt och enkelt ändras och anpassas – utan att en ny kreditupplysning behöver tas.

Så funkar Advisa

Låneförmedlaren Advisa är en kostnadsfri jämförelsetjänst för privatlån. Oavsett om du vill samla flera lån och krediter, eller se om du kan få en lägre ränta går det snabbt och enkelt att göra en ansökan. Så här gör du:

  1. Gå in på Advisa.se, fyll i dina uppgifter och skicka in ansökan.
  2. Därefter får du alla dina låneerbjudanden i en lista på mail och sms.
  3. När du hittat bästa erbjudandet finns det gott om tid att läsa igenom villkoren innan du väljer om avtalet ska signeras – du förbinder dig inte till något innan dess.

Som sökande måste du vara myndig, ha en inkomst på över 10 000 kronor efter skatt från arbete eller pension och vara skuldfri hos kronofogden.

 

Jämför långivare och välj det lån som passar dig bäst

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Klas Granström
Produktion: Bonnier News Brand Studio
Om cookies