Annons
Innehåll från Advisa
banner

Så hittar du rätt hantverkare

Det finns flera fallgropar när det kommer till att anlita hantverkare.
Det här bör du tänka på för att undvika huvudvärk av hammarslagen.

Samla dina lån och krediter – sänk din ränta med hjälp av Advisa

Vi bygger till och renoverar som aldrig förr. Men i vissa fall kan det handla om stora investeringar, och det kan vara lätt att falla i fällor när det kommer till att hitta rätt hantverkare.

Här är några tips att ta med sig för att du ska känna dig så säker som möjligt – och för att du ska hitta rätt i djungeln av de mest pålitliga och händiga hantverkarna.

Fråga flera

Det är viktigt att kunna jämföra både planerad tidsåtgång och fasta kostnader. Så sätt dig inte i klistret och vänta på en enda hantverkare, utan be om offerter från flera olika byggare.

Först då kan du också ta ställning till vem som passar bäst för just ditt uppdrag.

Kolla ekonomin

För att se att företaget du anlitar har en solid ekonomi kan man till exempel ta kontakt med Kronofogden eller Skatteverket för att kontrollera att det inte finns några betalningsanmärkningar etcetera.

Genom Bolagsverket kan du sedan få information om företaget har F-skatt och är momsregistrerade eller om det är en enskild firma. Finns skulder eller betalningsanmärkningar hos företaget finns en risk att det tvingas i konkurs – och ditt jobb blir, i bästa fall, lämnat halvgjort.

Referenser, tack!

Glöm inte att kolla med några andra kunder som tidigare har anlitat din tilltänkta hantverkare.

På så vis får du en mer objektiv bild av hur projektet fortlöpte.

Glöm inte höra efter hur byggarna var att samarbeta med, om de höll utlovad deadline – och såklart om kunderna var nöjda med resultatet, både kvalitetsmässigt och ekonomiskt.

Kräv avtal

Plocka fram något av alla de färdiga formulär som finns när det kommer till att skriva avtal. Hittas bland annat på Konsumentverkets hemsida. Se också till i förväg att aldrig betala något i förskott.

Även om många byggare kräver delbetalningar vid större arbeten, undvik slutbetalningen innan sista spiken sitter på sin rätta plats. Lycka till!

Glöm inte att en renovering är en försköning eller förbättring av ditt hem, men väx med försiktighet och väg in utgifterna i din totala ekonomi. Ett sätt att se över sina kostnader och spara pengar är att exempelvis samla sina lån och sänka sin ränta.

Advisa är en kostnadsfri jämförelsetjänst som hjälpt drygt en kvarts miljon svenskar att hitta den långivare på marknaden som erbjuder bäst villkor.

Tjänsten är enkel att använda. För att samla sina lån går man in på advisa.se och anger några uppgifter om sig själv och om hur mycket man önskar låna samt syftet med lånet.

Här kan du samla dina lån och krediter med Advisa

Så funkar Advisa

Låneförmedlaren Advisa är en kostnadsfri jämförelsetjänst för privatlån som hjälpt över 263 000 svenskar att se över sina lånevillkor. Oavsett om du vill samla flera lån och krediter eller se om du kan få en lägre ränta går det snabbt och enkelt att göra en ansökan.

Så här gör du:

Gå in på advisa.se, fyll i dina uppgifter och skriv hur mycket du vill låna och till vilket syfte innan du skickar in ansökan.

Därefter får du låneerbjudanden från upp till 36 banker och långivare och väljer själv vilket som passar dig bäst. Det tar ofta bara några minuter innan de första förslagen kommer in.

När du hittat det bästa erbjudandet för dig finns det gott om tid att läsa igenom villkoren innan du väljer om avtalet ska signeras – du förbinder dig inte till något innan dess.

För att samla dina lån genom Advisa ska du vara minst 18 år, ha en inkomst på minst 10 000 kronor/månad före skatt samt inte ha skuldsaldo hos Kronofogden.