Annons
Innehåll från Advisa
banner

4 minnesvärda Sverigeresor i sommar

Vi är allt fler som lärt oss uppskatta den svenska naturen.
Och den här sommaren sätter vi en lyxigt lokal guldkant på aktiviteterna.
Här är några idéer för spännande svenska resmål i sommar.

Samla dina lån och krediter – sänk din månadskostnad med hjälp av Advisa

Att bryta av vardagen med annorlunda aktiviteter och avslappnande resor har blivit ett sätt att leva för många. För är det något som 2000-talet har lärt oss, är det att värdesätta upplevelser minst lika högt som att köpa på oss nya prylar.

Samtidigt har pandemin fått många att inse att man inte behöver åka till vare sig Mauritius, Miami eller Maldiverna för att skapa minnen vi sedan kommer att bära med oss långt fram i livet.

Här är 4 tips till dig som vill hitta din nya sida av Sverige i sommar:

1. Campa med guldkant

Att tälta behöver inte längre bara betyda fuktiga golv, vingliga tältpinnar och mat på burk. I dag har allt fler hittat hem i trenden med så kallad glamping. Dessa minst sagt naturnära boenden hittar vi inte sällan högt upp i sällsamma tallskogar eller luftiga lövsalar.

Och numera poppar de upp över hela landet, från Smygehuk i Skåne till Svappavaara norr om polcirkeln. Här finns allt från små arkitektritade Månbas Alpha-kuber till imponerande lavvu-tält, inspirerade av den samiska kulturen. Ett har de alla gemensamt: Närheten till lugnet, och avståndet till köer och allmänna toaletter.

2. Bo på en ö 

Drömmer du om en sommar med ljus och rymd – enbart omgiven av dina allra närmaste? Då kanske det är läge att ta sikte på en svensk ö. I sjön Mjörn utanför Alingsås finns plats för åtta personer under samma tak.

Utegymmet vid strandkanten kanske blir ett skönt avbrott till det sociala livet. För den som längtar längre västerut och till saltare badvatten ligger ön Nidingen åtta sjömil utanför Onsala. Bor gör man i det charmiga fyrvaktarhuset från 1800-talet.

3. Skånska slott och äppelsafari

Besök ett klassiskt skånskt slott eller rustik herrgård i sommar. Avstånden i landets mest sydliga landskap är korta, men upplevelserna är många och långa.

Det är både enkelt och kul att kunna kombinera att strosa på stränder, lukta på berömda blommor i kungliga trädgårdar, gå på konstrunda – eller varför inte besöka Österlens änglalika äppelparadis. I trakterna runt Kivik doftar det härligt syrligt från musteributikerna.

4. Upplev Lappland från en bastuflotte

Mitt i det världsberömda arktiska sommarljuset hyr Aurora Safari Camp ut en charmig, flytande bastu. Flotten flyter i en stor sjö vid Råneälven utanför lilla Gunnarsbyn. Ombord finns boende, bastu, hängmattor och ett litet kök.

Med på den flotta färden finns också några kajaker som gör att man kan göra egna små utflykter och ytterligare förstärka den magiska upplevelsen. Det enkla köket är perfekt för kvällens grillning, varför inte av fisken du just själv dragit upp.

Det finns flera sätt att låta minnesvärda möten och resor bli till verklighet redan i sommar. Ett är att stärka semesterkassan genom att se över dina kostnader och spara pengar genom att exempelvis samla dina lån och sänka din ränta.

Advisa är en kostnadsfri jämförelsetjänst som hjälpt drygt en kvarts miljon svenskar att hitta den långivare på marknaden som erbjuder bäst villkor för dem.

Tjänsten är enkel att använda. För att samla sina lån går man in på advisa.se och anger några uppgifter om sig själv och om hur mycket man önskar låna samt syftet med lånet.

Här kan du samla dina lån och krediter med Advisa

Så funkar Advisa

Låneförmedlaren Advisa är en kostnadsfri jämförelsetjänst för privatlån som hjälpt över 263 000 svenskar att se över sina lånevillkor. Oavsett om du vill samla flera lån och krediter eller se om du kan få en lägre ränta går det snabbt och enkelt att göra en ansökan.

Så här gör du:

Gå in på advisa.se, fyll i dina uppgifter och skriv hur mycket du vill låna och till vilket syfte innan du skickar in ansökan.

Därefter får du låneerbjudanden från upp till 36 banker och långivare och väljer själv vilket som passar dig bäst. Det tar ofta bara några minuter innan de första förslagen kommer in.

När du hittat det bästa erbjudandet för dig finns det gott om tid att läsa igenom villkoren innan du väljer om avtalet ska signeras – du förbinder dig inte till något innan dess.

För att samla dina lån genom Advisa ska du vara minst 18 år, ha en inkomst på minst 10 000 kronor/månad före skatt samt inte ha skuldsaldo hos Kronofogden.