Annons
Innehåll från Advisa
banner

Så lyckas du med växthuset

Vem drömmer inte om känslan av sommar – året om.
Med ett växthus finns plats både för dig och dina odlingar.
Här är tipsen för hur du bäst lyckas med ditt gröna rum.

Samla dina lån och krediter – sänk din månadskostnad med hjälp av Advisa

Att naturen kan ha en helande kraft i en stressig vardag är inget nytt.

Växter och odlingar är helt enkelt bra för vårt inre – både för att vårda och få oss att växa.
I ett växthus finns rum både för skön avkoppling och de bästa förutsättningarna för dina odlingar.

Utbudet är förstås enormt, från enkla hus av plast perfekta som grönskande grönsaksskafferier till sagolika små lustslott av glas, tinnar och torn inspirerade av klassisk brittisk trädgårdsdesign. Allt efter smak, behov och plånbok.

Här är några tips för att få ditt inre att växa i takt med dina odlingar:

Läget

Välj en öppen plats med så mycket exponering för solen som möjligt.

När solen värmer som bäst under sommaren är det fiffigt att skilja av med en skuggväv för att kunna variera mellan sol och skugga.

Undvik helst lägen med för mycket vind, alternativt välj en murad baksida – ett så kallat orangeri.

Stil

Välj gärna en modell på huset som smälter in snyggt och harmoniskt i omgivningen.

Och glöm inte att ett växthus är till för att du själv ska kunna njuta lika mycket som växterna, så satsa hellre på ett något större än för litet grönt rum.

Möblera gärna med fina rottingmöbler och ljusa, lätta tyger. Tänker du vara i växthuset under flera årstider, välj ett så pass högt hus att du kan gå rak överallt.

Att dra in el höjer också lusten att stanna kvar lite längre, både under svala sommarnätter och gnistrande vinterdagar.

Odla

Börja tidigt på säsongen och låt växter och grödor gro långsamt.

På så sätt kan växthuset också bli ett plats för förkultivering.

För en jämnare temperatur är ett något större hus att föredra.

Snåla inte heller med ventilationen; smartast är att välja automatiska lucköppnare och även automatisk bevattning om du är borta en tid.

Och glöm inte drömmen – med ett växthus är det möjligt att leva medelhavsliv i Medelpad och odla citroner som på Sicilien.

Finansiering

Prisspannet för växthus är stort och beror helt på önskad storlek och ändamål.

Ytterligheterna ligger någonstans mellan 20 000 kronor och ett par 100 000 kronor. Men glöm inte att den här försköningen också i förlängningen kan höja värdet på din fastighet.

För att komma till skott redan i sommar kan du till exempel finansiera ditt nya drömhus genom att se över dina kostnader och spara pengar genom att samla dina lån och komma ner i ränta och månadskostnad, och på så sätt få pengar över till ett växthus.

Advisa är en kostnadsfri jämförelsetjänst som hjälpt drygt en kvarts miljon svenskar att hitta den långivare på marknaden som erbjuder bäst villkor.

Tjänsten är enkel att använda.

För att samla sina lån går man in på advisa.se och anger några uppgifter om sig själv och om hur mycket man önskar låna samt syftet med lånet.

Här kan du samla dina lån och krediter med Advisa

Så funkar Advisa

Låneförmedlaren Advisa är en kostnadsfri jämförelsetjänst för privatlån som hjälpt över 263 000 svenskar att se över sina lånevillkor. Oavsett om du vill samla flera lån och krediter eller se om du kan få en lägre ränta går det snabbt och enkelt att göra en ansökan.

Så här gör du:

Gå in på advisa.se, fyll i dina uppgifter och skriv hur mycket du vill låna och till vilket syfte innan du skickar in ansökan.

Därefter får du låneerbjudanden från upp till 36 banker och långivare och väljer själv vilket som passar dig bäst. Det tar ofta bara några minuter innan de första förslagen kommer in.

När du hittat det bästa erbjudandet för dig finns det gott om tid att läsa igenom villkoren innan du väljer om avtalet ska signeras – du förbinder dig inte till något innan dess.

För att samla sina lån går man in på advisa.se och anger några uppgifter om sig själv och om hur mycket man önskar låna samt syftet med lånet.