Annons
Innehåll från Advisa
banner

Så mycket kan du spara på att lägga om dina lån

Att ha flera olika lån leder lätt till extra utgifter.
Genom att samla sina lån på samma ställe är det lättare att undvika onödiga kostnader.
– I det här räkneexemplet fick kunden både lägre ränta och sänkt månadskostnad, säger Miriam Mölldal, kundservicechef hos jämförelsetjänsten Advisa.

Samla dina lån och krediter med hjälp av Advisa – så går det till

Vi är många som har utspridda smålån hos olika banker eller långivare. Men vi har det ofta utan egentlig vetskap om att det faktiskt ligger inbäddat mängder med mindre ”osynliga” utgifter, som tillsammans kan växa sig stora – helt i onödan.

För att upptäcka den här lite dolda skuldfällan kan man börja med att se över sina lån- och kreditvillkor hos sin bank eller långivare. Därefter kan man exempelvis välja att vända sig till en jämförelsetjänst för att se över sina lån och krediter.

En av dessa jämförelsetjänster är Advisa, en låneförmedlare som under de senaste tio åren har hjälpt över en kvarts miljon svenskar att se över sina lånevillkor med hjälp av en kostnadsfri jämförelsetjänst.

Spara genom att samla

Miriam Mölldal är kundservicechef hos Advisa och har tagit fram ett räkneexempel. Det är baserat på en kund som genom att teckna ett nytt lån på 70 000 kr både kunde lösa ett gammalt lån på 61 500 kronor – och få plats för ett nylån på 8 500 kronor.
Förändringen resulterade förvisso i att kunden fick en högre totalkostnad på lånet men att han i gengäld, för att komma ner i månadskostnad, lyckades sänka räntan och förlänga återbetalningstiden. Samtidigt som han ju dessutom kunde ta ett nytt lån på 8 500 kronor.

– I det här fallet visade sig kunden alltså både få lägre ränta och sänkt månadskostnad för det ursprungliga lånebeloppet. Det är ett tydligt exempel på att det lönar sig att jämföra mellan många olika banker och långivare. Då är chansen betydligt större att man kan hitta ett låneupplägg som passar bättre än det man har idag, avslutar Miriam Mölldal.

Jämför långivare och välj det lån som passar dig bäst

Så funkar Advisa

Låneförmedlaren Advisa är en kostnadsfri jämförelsetjänst för privatlån som hjälpt över 263 000 svenskar att se över sina lånevillkor. Oavsett om du vill samla flera lån och krediter eller se om du kan få en lägre ränta går det snabbt och enkelt att göra en ansökan.

Så här gör du:

Gå in på advisa.se, fyll i dina uppgifter och skriv hur mycket du vill låna och till vilket syfte innan du skickar in ansökan.

Därefter får du låneerbjudanden från upp till 36 banker och långivare och väljer själv vilket som passar dig bäst. Det tar ofta bara några minuter innan de första förslagen kommer in.

När du hittat det bästa erbjudandet för dig finns det gott om tid att läsa igenom villkoren innan du väljer om avtalet ska signeras – du förbinder dig inte till något innan dess.

Villkor: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 100000 kronor med 9 års löptid, nominell ränta 5,50 procent och 0 kronor i uppläggnings-/aviavgift blir effektiv ränta 5,64 procent. Totalt belopp att betala: 127 008 kronor. Månadskostnad: 1176 kronor fördelat på 108 betalningstillfällen.

För att samla dina lån genom Advisa ska du vara minst 18 år, ha en inkomst på minst 10 000 kronor/månad före skatt samt inte ha skuldsaldo hos Kronofogden.