Annons
Innehåll från Advisa
banner

Låneexperten: Därför är det bra att samla flera lån till ett

Det finns många fördelar med att samla smålån och krediter hos en gemensam långivare.
Och för många kan det innebära stora besparingar.  
– Med flera lån och krediter är det lätt hänt att den effektiva räntan sticker iväg, vilket skapar onödigt höga kostnader varje månad, säger Miriam Mölldal som är kundservicechef hos Advisa.

Samla dina lån och krediter – sänk din månadskostnad med hjälp av Advisa

Många tar lån för att klara större utgifter, till exempel vid bilköp eller bostadsrenovering. Men det har också dykt upp många aktörer på marknaden som erbjuder smålån med höga räntor till dem som exempelvis drabbas av oförutsedda utgifter.

Villkoren för dessa är dock inte alltid fördelaktiga för kunden. När man har flera mindre lån som löper parallellt kan totalkostnaden snabbt bli stor.

Genom att samla sina lån till ett gemensamt med bättre villkor och ränta kan man många gånger minska kostnaden. Här finns också fler fördelar:

– Förutom att sänka sina kostnader och städa i ekonomin ökar det även möjligheten att upplevas som en person med bättre återbetalningsförmåga av banker och långivare om man har ett stort samlat lån – istället för många små utspridda lån och krediter, säger Miriam Mölldal, kundservicechef hos Advisa.

Hittar långivaren med bäst villkor

Advisa är en kostnadsfri jämförelsetjänst som hjälpt över 263 000 personer hitta den långivare på marknaden som erbjuder bäst villkor.

Tjänsten är enkel att använda. För att samla sina lån går man in på advisa.se och anger några uppgifter om sig själv och om hur mycket man önskar låna samt syftet med lånet. Därefter har de 36 banker och långivare som Advisa samarbetar med möjligheten att lämna sina förslag. De första svaren kommer ofta så snabbt som inom några minuter och man väljer själv vilket erbjudande som passar en bäst.

– Ofta kan det skilja en hel del mellan de olika förslagen, vilket verkligen visar att det är viktigt att jämföra, säger Miriam Mölldal.

Ansökan är inte bindande och det görs enbart en kreditupplysning som alla långivare delar på. Får kunden inget erbjudande som är bättre än de villkor man redan har, är det bara att avstå från att fullfölja låneprocessen.

Advisa har man hjälpt många kunder att förbättra sin privatekonomi.

– Det är inte ovanligt att månadskostnaden kan sänkas med flera hundra- eller till och med tusenlappar”, säger Miriam Mölldal.

Här kan du samla dina lån och krediter med Advisa

Så funkar Advisa

Låneförmedlaren Advisa är en kostnadsfri jämförelsetjänst för privatlån som hjälpt över 263 000 svenskar att se över sina lånevillkor. Oavsett om du vill samla flera lån och krediter eller se om du kan få en lägre ränta går det snabbt och enkelt att göra en ansökan.

Så här gör du:

Gå in på advisa.se, fyll i dina uppgifter och skriv hur mycket du vill låna och till vilket syfte innan du skickar in ansökan.

Därefter får du låneerbjudanden från upp till 36 banker och långivare och väljer själv vilket som passar dig bäst. Det tar ofta bara några minuter innan de första förslagen kommer in.

När du hittat det bästa erbjudandet för dig finns det gott om tid att läsa igenom villkoren innan du väljer om avtalet ska signeras – du förbinder dig inte till något innan dess.

För att samla dina lån genom Advisa ska du vara minst 18 år, ha en inkomst på minst 10 000 kronor/månad före skatt samt inte ha skuldsaldo hos Kronofogden.