Annons
Innehåll från Advisa
banner

Så kan du sänka kostnaden på dina lån och krediter

Snabba lån – dyra kreditköp.
Många faller i räntefällan när det kommer till lån.
Se hellre till att samla dina lån på ett och samma ställe.
Det råder Miriam Mölldal, kundservicechef hos jämförelsetjänsten Advisa.

Samla dina lån och krediter med hjälp av Advisa – så går det till

Många har privatlån och krediter som kostar onödigt mycket. Men problemet är faktiskt relativt enkelt att göra något åt. Börja med att se över dina villkor och upptäck fällorna där den genomsnittliga effektiva räntan är hög – och de månatliga utgifterna onödigt stora.

Samla dina lån

Ett sätt att både hålla koll på sin ekonomi och göra det enkelt för sig är att samla sina lån och krediter hos en och samma långivare. Börja med att till exempel använda dig av låneförmedlaren Advisas kostnadsfria jämförelsetjänst, som sedan 2011 hjälpt över 263 000 svenskar att se över sina lånevillkor.

– Vi hjälper till att baka ihop flera lån till ett enda hos en bank eller långivare. Ofta skapar det en bättre överblick och kanske allra viktigast: det kan ge betydligt bättre villkor, istället för att man ska ha flera olika smålån hos olika långivare, säger Miriam Mölldal.

Advisa är ingen bank, utan en låneförmedlare som jämför ränta och villkor från upp till 36 olika banker och långivare. Den som ansöker om att samla eller jämföra lån hos Advisa kan därför få förslag från fler olika långivare, vilket ökar möjligheten att få så personligt skräddarsydda och schyssta villkor som möjligt.

– Erbjudandena kan variera en hel del, vilket visar på hur viktigt det är att jämföra. Vi rekommenderar att jämföra sina befintliga lån så att man inte betalar mer än man behöver, säger Miriam Mölldal.

Kunniga rådgivare

Att ansöka är helt gratis och är inte bindande.

Samtidigt kan man få personlig rådgivning av Advisas handläggare och experter i bland annat frågor kring ränta och återbetalningstid – allt för att man ska kunna fatta ett så långsiktigt och bra beslut som möjligt.

– När erbjudandena kommer in kan man sedan välja det som passar allra bäst, säger Miriam Mölldal. Och kan du samla några av dina lån bör du göra det då din ekonomi ser mer städad ut. Det är inte helt ovanligt att månadskostnaden kan sänkas med flera hundra – eller till och med tusenlappar.

Här kan du samla dina lån och krediter med Advisa

Så funkar Advisa

Låneförmedlaren Advisa är en kostnadsfri jämförelsetjänst för privatlån som hjälpt över 263 000 svenskar att se över sina lånevillkor. Oavsett om du vill samla flera lån och krediter, eller se om du kan få en lägre ränta går det snabbt och enkelt att göra en ansökan.

Så här gör du:

Gå in på advisa.se, fyll i dina uppgifter och skriv hur mycket du vill låna och till vilket syfte innan du skickar in ansökan.

Därefter får du låneerbjudanden från upp till 36 banker och långivare och väljer själv vilket som passar dig bäst. Det tar ofta bara några minuter innan de första förslagen kommer in.

När du hittat det bästa erbjudandet för dig finns det gott om tid att läsa igenom villkoren innan du väljer om avtalet ska signeras – du förbinder dig inte till något innan dess.

För att samla dina lån genom Advisa ska du vara minst 18 år, ha en inkomst på minst 10 000 kronor/månad före skatt samt inte ha skuldsaldo hos Kronofogden.

Jämför långivare och välj det lån som passar dig bäst