Annons
Innehåll från Advisa
banner

Nya möjligheter – så kan 2021 bli en ekonomisk nystart

Har du som många andra lovat dig själv att 2021 är året då du städar upp din ekonomi? Det kan vara enklare sagt än gjort. Men det finns många knep som hjälper dig på vägen. Här är 7 tips för en bättre ekonomi.

Samla dina lån och krediter med hjälp av Advisa – så går det till

1. Jämför och samla lånen

Ett bra första steg när du ska minska dina utgifter är att se över dina lån. Många har privatlån och krediter som kostar onödigt mycket. Det är en kostnad som ofta kan minska om du ser över dina villkor, eller samlar dina lån hos en och samma långivare. Låneförmedlaren Advisa är en jämförelsetjänst för privatlån där man snabbt och kostnadsfritt kan göra en ansökan och inom ett par minuter börja få låneerbjudanden från upp till 36 banker och långivare. Det är inte ovanligt att månadskostnaden kan sänkas med flera hundra- eller till och med tusenlappar.

2. Se över och säg upp

Har du koll på och använder du allt du betalar för varje månad? Det är ofta enklare att öppna konton för streaming-, musik- och speltjänster än att komma ihåg att säga upp dem. Gå igenom dina betalningar varje månad och säg upp de som bara tickar pengar.

3. Gör en budget

Lista alla dina fasta utgifter och inkomster. Fördela pengarna som blir över på rörliga kostnader som mat, nöjen och kläder. Med hjälp av tidigare kontoutdrag och kvitton kan du se var pengarna brukar gå och bli medveten om köpvanor som du vill ändra på. Det finns många appar som kan hjälpa till med detta.

4. Fimpa

Det ekonomiska uppsvinget kan komma automatiskt för den snusare eller rökare som slutar.

5. Töm kyl och frys

Svenska hushåll slänger enorma mängder mat varje år. Det är onödigt påfrestande både för vår planet och din plånbok. Med planering, viss kreativitet och infrysning går det att minska mängden mat som hamnar i soptunnan och på så sätt spara pengar.

6. Ta med mat till jobbet

Nog för att det kan vara härligt att äta lunch på restaurang då och då – men det blir dyrt i längden som en daglig rutin. Se till att ha ordentligt med matlådor, burkar eller liknande hemma och att laga så pass mycket mat att det räcker till måltider kommande dagar. Glömmer du matlådan hemma finns det ofta billigare alternativ än lunchrestauranger. Kanske har du någon mataffär nära jobbet?

7. All in-fällan

Hur många av oss har inte lovat oss själva att börja träna på gym regelbundet, köpt ett gymkort och därefter under de första besöken kommit ihåg att gymmet verkligen inte är något för oss? Intentionen med löften är såklart positiv, men innan du spenderar pengar på dyra gymkort eller en årsförbrukning vitaminer bör du tänka igenom köpet. Kommer det verkligen att komma till användning?

Här kan du samla dina lån och krediter med Advisa

Så funkar Advisa

Låneförmedlaren Advisa är en kostnadsfri jämförelsetjänst för privatlån som hjälpt över 263 000 svenskar att se över sina lånevillkor. Oavsett om du vill samla flera lån och krediter, eller se om du kan få en lägre ränta går det snabbt och enkelt att göra en ansökan.

Så här gör du:

  • Gå in på advisa.se, fyll i dina uppgifter och skriv hur mycket du vill låna och till vilket syfte innan du skickar in ansökan.
  • Därefter får du låneerbjudanden från upp till 36 banker och långivare och väljer själv vilket som passar dig bäst. Det tar ofta bara några minuter innan de första förslagen kommer in.
  • När du hittat det bästa erbjudandet för dig finns det gott om tid att läsa igenom villkoren innan du väljer om avtalet ska signeras – du förbinder dig inte till något innan dess.

För att samla dina lån genom Advisa ska du vara minst 18 år, ha en inkomst på minst 10 000 kronor/månad före skatt samt inte ha skuldsaldo hos Kronofogden.

Jämför långivare och välj det lån som passar dig bäst