Annons
Innehåll från Advisa
banner

Låneexperten tipsar: 7 steg till en sänkt månadskostnad

Ett sätt att få en stabilare privatekonomi kan vara att se över och samla sina lån och krediter.
Miriam Mölldal, kundservicechef hos jämförelsetjänsten Advisa, guidar dig rätt. 

Samla dina lån och krediter – sänk din månadskostnad med hjälp av Advisa

Många svenskar har flera lån och krediter hos olika banker och långivare. Kanske har man i samband med en flytt lånat pengar till en renovering eller köpt möbler på avbetalning. Eller rent av behövt köpa en bil för att få livspusslet att gå ihop.

Problemet när man har lån hos flera långivare är att villkoren ofta blir sämre och kostnaden högre än nödvändigt. Därför kan det vara en bra idé att samla sina lån – med hjälp av den kostnadsfria jämförelsetjänsten Advisa.

– När vi handlar saker jämför vi nästan alltid, medvetet eller omedvetet, för att försöka hitta det bästa priset. Självklart ska man göra på samma sätt när det gäller lån, säger Miriam Mölldal, kundservicechef hos Advisa.

En kreditupplysning räcker

Det är enkelt att komma igång. Man behöver bara fylla i en kort ansökan på advisa.se och skicka in. Inom några minuter börjar låneerbjudanden komma upp på skärmen. Advisa samarbetar med 36 olika banker och långivare som alla använder samma kreditupplysning, vilket är en stor fördel, enligt Miriam Mölldal:

– Om du som enskild privatperson skulle vända dig till tio olika banker skulle det behövas tio olika kreditupplysningar och för varje kreditupplysning kan kreditvärdigheten försämras för den sökande. Inte bara det att det skulle ta längre tid, det kan också resultera i sämre lånevillkor.

För vem passar Advisa?

– Advisa finns för alla personer som har privatlån och krediter i någon form. Jag tycker att man ska se över sina villkor och räntor regelbundet. Ungefär en gång om året då en kreditupplysning gäller i ett år från när den tas. Det finns ingen anledning att betala för mycket.

Därför är det många som vänder sig till Advisa med flera lån som de vill samla för att få lägre kostnad eller för att förbättra kreditvärdigheten för framtiden. Någon annan kanske bara har ett lån men vill säkerställa att räntan är så låg som möjligt. Och en tredje vill öka amorteringstakten – med målet att bli skuldfri.

– I och med att vi jämför så många långivare är chansen stor att vi kan hitta ett låneupplägg som passar bättre än det nuvarande, avslutar Miriam Mölldal

Miriam Mölldals 7 tips för att sänka lånekostnaden

1. Jämför. När du har bestämt dig för att använda jämförelsetjänsten – räkna ut vad som är en rimlig återbetalningstid och månadskostnad för dig. Kontakta Advisa och få personlig rådgivning om du känner dig osäker. Även om man vill betala av sitt lån snabbt kan det vara bra att se till att det finns pengar över varje månad för oförutsedda utgifter.

2. Samla. Samlade lån innebär ofta en lägre månadskostnad, färre räkningar och bättre ekonomisk överblick.

3. Extraamortera. Gör en extra amortering när din budget tillåter. Alla lån som förmedlas med hjälp av Advisa har fri amorteringsrätt.

4. Se över krediter. Använd kreditkort sparsamt och avsluta de som inte används. Färre öppna kreditkort ökar även chanserna till en bättre kreditvärdighet.

5. Dolda avgifter. Ibland tar banken och kreditbolag ut avi- och autogiroavgift. Se om det finns möjlighet att få räkningen som exempelvis e-faktura istället.

6. Sök tillsammans. Om man söker lån tillsammans med en medsökande blir villkoren ofta bättre. Det kan vara en partner, en släkting eller till och med en vän.

7. Jämför regelbundet. Se över dina lånevillkor ungefär en gång per år. Om din kreditvärdighet förbättras genom att din inkomst ökat eller skulder och andra utgifter minskat, finns chansen till bättre villkor.

Här kan du samla dina lån och krediter med Advisa

Så funkar Advisa

Låneförmedlaren Advisa är en kostnadsfri jämförelsetjänst för privatlån som hjälpt över 263 000 svenskar att se över sina lånevillkor. Oavsett om du vill samla flera lån och krediter, eller se om du kan få en lägre ränta går det snabbt och enkelt att göra en ansökan.

Så här gör du:

  • Gå in på advisa.se, fyll i dina uppgifter och skriv hur mycket du vill låna och till vilket syfte innan du skickar in ansökan.
  • Därefter får du låneerbjudanden från upp till 36 banker och långivare och väljer själv vilket som passar dig bäst. Det tar ofta bara några minuter innan de första förslagen kommer in.
  • När du hittat det bästa erbjudandet för dig finns det gott om tid att läsa igenom villkoren innan du väljer om avtalet ska signeras – du förbinder dig inte till något innan dess.

För att samla dina lån genom Advisa ska du vara minst 18 år, ha en inkomst på minst 10 000 kronor/månad före skatt samt inte ha skuldsaldo hos Kronofogden.

Jämför långivare och välj det lån som passar dig bäst