" />
Hela den här avdelningen är en annons

Vem vill inte resa i Columbus fotspår?

Låt den flytande resorten Costa Pacifica ta dig från Italien till Karibien – på 14 härliga dagar. Upplev storstäder, ett världshav – och bad i kristallklart vatten. Går det att få fler och större upplevelser för 8 995:-?

Upplev det bästa av två världar med WonderCruises

 

Costa Pacifica är ett modernt och färgsprakande kryssningsfartyg som kan erbjuda det mesta. Här erbjuds såväl aktiviteter för alla som underhållning – eller varför inte bara massa skön avkoppling. Och eftersom Costa Cruises är ett italienskt rederi blir varje måltid en matupplevelse utöver det vanliga. Välj själv om du vill stanna kvar på fartyget, följa med på guidade turer vid de olika stoppen – eller strosa runt på egen hand.

 

 

Dag 1

Fartyget ligger och väntar i hamnen i italienska Savona (intill Genua, som ju var Columbus hemstad) för avfärd till Marseille; den sydfranska, livliga staden som är porten till Provence. Här erbjuds bland annat ett besök på greven av Monte Cristos fängelse Château d’If – men det duger gott att bara promenera runt i den trevliga stadskärnan också.

 

Dag 2

Tillbringas ombord på Costa Pacifica och här ges tillfälle att njuta av Medelhavet.

 

 

Dag 3

Malaga är centralorten på spanska Costa del Sol och hit kommer man på resans tredje dag. Kuststaden ligger omringad av vingårdar, och är känd för sina konstmuseer – bland annat har Centre Pompidou i Paris en filial här. Flera spännande utflykter går att kombinera.

 

Dag 4

Efter ett besök i den andalusiska miljonstaden blir det ett dygn ute till havs igen. Nu är det dags att runda Gibraltar och via sundet som skiljer Europa från Afrika byta Medelhavet mot Atlanten. Tid för avkoppling och upplevelse.

 

 

Dag 5

Madeira, som betyder trä på portugisiska, är nästa anhalt. Ön kallas ofta för Atlantens Pärla och dess store son – fotbollsspelaren Cristiano Ronaldo – har belönats med ett helt eget museum (CR7 Museum) i Funchal. Den som tar linbanan upp till Monte kan se ut över Funchals klättrande terrassodlingar, bukten och havet i fjärran – och för att komma ner igen så åker man såklart en toboggan-släde; en sorts korg på medar med sittplats för två och som skickligt styrs nerför de vindlande gatorna av två förare.

 

Dag 6-11

Nu fortsätter resan i Columbus fotspår. Det är dags att korsa Atlanten, och att uppleva den totala avkopplingen ombord på Costa Pacifica. Nu finns tid att läsa, att samtala, att ta långa promenader på däck, att sola eller vila i skuggan – och bara njuta av den salta luften och den vidunderliga utsikten. Samtidigt erbjuds varje dag en rad aktiviteter och underhållning på kvällen.

 

 

Dag 12

Karibien ligger och väntar och första stoppet blir Barbados. Här är de mjuka, kritvita sandstränderna vidsträckta och vattnet alldeles kristallklart, och atmosfären är lika välkomnande som varm. Huvudstaden Bridgetown är så pass liten att man hinner se mycket av den på bara några timmar.

 

 

Dag 13

Redan de gamla indianerna kallade Martinique för Blommornas ö. Här möts den frodiga naturen och de mysiga badvikarna och den konstnärligt utformade tropiska trädgården ”Jardin de Balata” är en av de största sevärdheterna. Sol och bad på stränderna ”Anse Dufour” eller ”les Salins” ger också fina minnen.

 

Dag 14

Resan avslutas på Guadeloupe, där flyget hem till Sverige väntar. Denna ö är väldigt inspirerad av Frankrike; här finns baguetter, croissanter och franska små restauranger i varje kvarter.

 

Det bästa har vi sparat till sist: Priset. Allt detta ingår för 8 995:-:

 • Flyg utresa Stockholm Arlanda – Nice eller Milano 07 dec 2016
 • Transfer till Savona hamn
 • Kryssning 14 nätter med Costa Pacifica)
 • Transfer Hamn – flygplatsen i Point a Pitre, Guadeloupe
 • Direktflyg hem från Point a Pitre, Guadeloupe till Arlanda 21 dec (ankomst 22 dec)
 • Alla måltider ombord
 • Aktiviteter ombord
 • Underhållning och shower varje kväll
 • Gym
 • Hamnavgifter och skatter
 • Skandinavisktalande färdledare

 

Följ med på en unik drömresa i Columbus fotspår – läs mer här

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies