" />
Hela den här avdelningen är en annons
  • Fartyget avgår från världsmetropolen Barcelona.
  • Palma de Mallorca.
  • Dag 3: Italienska Cagliari på Sardinien.
  • Rom.
  • Genua, Italien. Härifrån kan du åka på utflykt till världsarvet Cinque Terre. På bilden ovan: Vernazza.
  • Dag 6: Marseilles.

7 fantastiska medelhavsstäder – på en och samma resa

Upplev det bästa som Medelhavet har att erbjuda ombord på nya flaggskeppet Costa Diadema.
Förutom färgsprakande underhållningsalternativ, restaurangupplevelser och aktiviteter ombord får du följa med på en fullspäckad resa till flera av Medelhavets populäraste och vackraste kuststäder.

Att kryssa sig fram genom Medelhavet innebär många spännande resmål och upplevelser – på en och samma resa.

 

Costa Diadema är rederiet Costa Cruises största och mest moderna fartyg. I sommar tar hon med sina resenärer på en unik rutt fylld av kulinariska och historiska upplevelser – i både Spanien, Frankrike och Italien. Färden startar världsmetropolen Barcelona, Spanien.

På det rymliga fartyget finns aktiviteter och underhållning som passar utmärkt för både barnfamiljer och par. Många som väljer att resa med Costa Diadema uppskattar fartygets europeiska atmosfär, italienska kök och många underhållningsalternativ.

 

Dag 1: Palma de Mallorca

Efter första natten ombord vaknar du med utsikt över Palma de Mallorca. Palma de Mallorca är en av Europas häftigaste små storstäder med internationell puls, trendiga matställen, sol och bad och en vacker bevarad gammal del av staden.

 

Dag 2: Till havs

Efter 17 timmar i Palma de Mallorca, klockan 01.00 på natten, avgår fartyget från hamnen och tillbringar resans enda dag till havs. Om du inte fått nog av sol och hav iland, är en av höjdpunkterna ombord på Costa Diadema promenaddäcket som gör det lätt att hela tiden hålla kontakt med havet. Där du kan ta en drink, besöka en uteservering eller bada bubbelpool under bar himmel.

 

Bland nyheterna på fartyget finns också ”Country Rock Club”, en lounge med levande musik, ”Laser Maze”, platsen för interaktiva spel och lekar och en gigantisk barn- och ungdomsklubb utformad som ett sagoslott. För dig som istället söker avkoppling finns det stora Samsara spa-området och ett inbjudande pooldäck.

 

Dag 3: Cagliari

Italienska Cagliari ligger på Sardinien. Här är besökarnas favoritaktivitet förmodligen att lapa sol på de mjuka, långa sandstränderna – men Costa Cruises erbjuder också flera utflykter för den kulturintresserade. Följ med till det arkeologiska monumentet Nuraghe Su Nuraxi som finns med på Unescos världsarvlista eller besök öns vinodlingar med inkluderande vinprovning – för att nämna några av utflykterna.

 

Dag 4: Rom

På kryssningens femte dag vaknar du upp i Civitavecchia, Roms hamnstad. Härifrån går utflykter till Rom, där man har chansen att utforska allt vad den gamla antika huvudstaden har att erbjuda.

 

Dag 5: Savona

Från Savona på den Italienska rivieran kan du göra en utflykt till Christopher Columbus hemstad Genua. Vandra runt porto Antico, besöka Europas största akvarium eller åka vidare till världsarvet Cinque Terre.

 

Dag 6: Marseille

Marseille kallas ofta för porten till Provence, men också stadens trevliga stadskärna är väl värd ett besök. Vandra exempelvis runt kvarteren runt den gamla hamnen eller beundra utsikten från Basilisque Notre-Dame-de-la-Garde. Härifrån ser du bland annat Greven av Monte Christos fängelse Chateau d’If.

 

Dag 7: Barcelona

Efter en vecka är fartyget tillbaka i Barcelona.

 

Just nu kostar ett 7 nätters kryssningspaket med Costa Diadema från Barcelona från 7509:- per person.

 

*Nu kan du boka all-inclusive ombord

Costas nya prismodell gör det lättare för resenärerna att boka en kryssning. Vi kan särskilt rekommendera nya klassen Comfort där alla måltider, aktiviteter, underhållning, dryckespaket, val av hytt m.m. ingår. Ju tidigare du bokar en Comfort-biljett, desto bättre pris.

 

Att kryssa sig fram genom Medelhavet innebär många spännande resmål och upplevelser – på en och samma resa.

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies