" />
Hela den här avdelningen är en annons
  • Världens längsta linbana över vatten, Dragon's Breath Flight Line på Haiti, är definitivt en riktigt wow-upplevelse under Karibien-vistelsen.
  • Mata stingrockor på Caymanöarna och ge dig själv en riktigt unik upplevelse.
  • Klättra upp för ett vattenfall tillhör inte vanligheterna. Det kan du göra i Dunn's River falls på Jamaica.
  • Ska du snorkla ska du göra det i Cozumel, Mexico. Det kristallklara, blå vattnet, korallrevet och alla dess fiskarter är en upplevelse för livet.
  • Vill du ha en hisnande vacker upplevelse ska du bestiga ett eller varför inte båda tvillingtopparna "Pistons" på St. Lucia.

Topp 5: Karibiens största och häftigaste upplevelser

Milsvida kritvita stränder, turkost hav, underbar natur och exotisk mat. En fulländad karibisk kryssning ger dig allt det och mer. Varje resmål du kommer till kan ge dig allt från extrema äventyr till mer avslappnande ”once in a lifetime” upplevelser. Vi har valt ut fem av Karibiens mest fantastiska äventyr som bara måste upplevas.

Karibien är inte bara paradisstränder och turkost vatten. Karibien är också ett riktigt äventyr. Läs mer här.
 

De karibiska öarna har några av världens absolut vackraste paradisstränder. Men det finns så mycket mer än sol och bad att uppleva under en kryssning i Karibien. För det första – att bo på ett stort kryssningsfartyg innebär i praktiken att du bor på en flytande resort med allt man kan begära under en semester. Men om du vill addera mer äventyr finns det framför allt fem måste-upplevelser, och de listar vi här och i bildspelet ovan:

 

1. Haiti: Dragon’s Breath Flight Line

Det här är inget för höjdrädda. I världens längsta linbana över vatten, en 850 meter lång zipline, svävar du fram över vattenytan vid halvön Labadee på Haiti. Utsikten är fantastisk och du får med dig en riktigt wow-upplevelse hem. Labadee är ett privat vattenparadis dit du endast kommer till under en kryssning med rederierna Royal Caribbean och Celebrity Cruises.

 

2. Caymanöarna: Mata en stingrocka

Vill du vara med om en unik upplevelse ska du med hjälp av Norwegian Getaway ta dig till Sting Ray City på Caymanöarna för att simma med, klappa och mata mäktiga stingrockor med bläckfisk. Det är näst intill oundvikligt att inte fascineras av det mäktiga vattendjuret. Stingrockan i Karibien kallas också för havets hundvalp, alltid på jakt efter uppmärksamhet. Sting Ray City är ett grunt sandrev som ligger mitt ute i vattnet, och som en gång i tiden blev en samlingsplats för stingrockor efter att fiskare rensat fisk på revet.

 

3. Jamaica: Klättra upp för ett vattenfall

På Jamaica i Ocho Rios ligger Dunn’s River falls, en turistattraktion som är minst lika känd som musikgenren reegae. Antingen beundrar du det mäktiga fallet från sidan, eller så gör du som de flesta – klättrar uppför fallet eftersom det är formad som en enorm stentrappa. Den här härliga strapatsen kan du göra om du reser med kryssningsfartyget MSC Divina.

 

4. Cozumel: Snorkla i Karibiens blåaste vatten

Om du aldrig dykt förut är det nu du ska prova. Världens största kryssningsfartyg Eurodam tar dig till det tropiska paradiset Cozumel i Mexico ligger ovanpå Nord- och Sydamerikas största korallrev. Ända sedan 60-talet har dykintresserade lockats till Cozumel för det kristallklara, blå vattnet, sitt vackra korallrev och de många färgglada fiskarterna. Platsen kallas också för Jaques Coustaus undervattenparadis efter att naturfilmaren gjort en världsberömd dokumentär om revet.

 

5. St. Lucia: Bestig tvillingtopparna ”Pitons”

Det här är en hisnande och vacker upplevelse du får under resan med Adventure of the Seas. På St. Lucia, ett karibiskt litet paradis norr om Trinidad, reser sig två spetsiga bergstoppar ståtligt upp från ön. ”Pitons” är öns landmärke och en lätt eller tuff utmaning för den som vill. Den ena tvillingtoppen heter Gros Piton och är namnet till trots den enklare att klättra uppför. Den andra, Petit Piton, innebär en större utmaning. Men oavsett vilken, upplevelsen kommer att bli ett minne för livet.

 

Vill du uppleva Karibiens alla möjligheter? Ta hjälp av en kryssningsexpert som här skräddarsyr resan till dig.

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies