" />
Hela den här avdelningen är en annons

Matresan: Ät dig jorden runt på bara 7 dagar

Japanskt, amerikanskt eller brasiliansk - det är bara att välja.
Här är matälskarnas paradis med restauranger från världens alla hörn – alla samlade på ett och samma kryssningsfartyg.

Ät var du vill och när du vill ombord. Freestyle Cruising är rena drömmen för matälskaren.
 

Kulinariska resor har blivit allt hetare. En tydlig restrend är att det inte längre är lika viktigt vart vi reser, som vad vi upplever. Och vad vi äter. Kryssningsfartyget Norwegian Escape tillgodoser det bästa av två världar: fantastisk mat och otroliga upplevelser.

 

För alla matälskare är kryssningen en ren dröm för i biljetten ingår middagskonceptet Freestyle cruising. Det innebär att du kan äta var du vill när du vill. Av de totalt 27 restaurangerna på fartyget ingår flera av dem i kryssningsbiljetten. Du behöver inte passa några fasta middagstider och inte följa några klädkoder.

 

Ät dig jorden runt ombord

På kryssningsfartyget finns smaker från världens alla hörn, titta här:

 

Nordamerika, USA:

För den som gillar det nordamerikanska köket är ”Jimmy Buffett’s Margaritaville at Sea” perfekt. Deras saftiga cheeseburgare är långt ifrån alldaglig.

 

Sydamerika, Brasilien:

Eller varför inte sydamerikanska ”Moderno Churrascaria”. Det skulle lika gärna kunna vara en köttrestaurang mitt i hjärtat av Rio de Janeiro. Restaurangen serverar de berömda brasilianska köttspetten tills man helt enkelt inte orkar mer. Smakerna!

 

Asien, Japan:

För den som föredrar asiatisk mat är ”Teppanyaki” ett måste. På den här restaurangen blir inte bara maten en upplevelse utan även själva tillagningen. En bra Teppanyaki-kock behärskar nämligen både flygande knivar och vet hur man skapar en puttrande vulkan – av lök!

 

Europa, Spanien:

Testa pinchos på ”Tapas Bar”, en spansk crossover-restaurang som ger dig hela världens smaker under en och samma måltid.

 

Hela världen:

På ”Food Republic by the Pubbelly Boys” serveras en kulinarisk fusion av smaker från  alla kontinenter. Vad sägs om att smaka en äkta peruansk ceviche, eller en helt ny sorts japansk sushirulle. Eller kinesiska nudlar signerade teamet bakom restaurangen. En sann njutning!

 

Flera av restaurangerna ligger längs den extra breda utomhuspromenaden med havsutsikt under bar himmel. Det gör att du kan se solnedgången från första parkett. Även om alla måltider ingår i kryssningspriset så kan vissa restauranger kosta lite extra. Men det kan det vara värt.

 

Med totalt 27 olika restauranger, vinbarer och glassbarer blir resan aldrig tråkig utan en upplevelse i sig. Tröttnar man på att äta finns så klart en mängd andra olika aktiviteter ombord på Norwegian Escape. Här finns fem stora vattenrutshbanor, världens största hinderbana till havs, shopping och underhållning i form av teater och musikaler.

 

Du kan äta dig jorden runt på alla Norwegian Cruise Lines fartyg, speciellt systerfartygen Norwegian Getaway och Norwegian Breakaway.

 

Vill du boka en kryssning nu eller bara få veta lite mer? Klicka här.

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies