" />
Hela den här avdelningen är en annons

Lista: Poolguiden – de bästa poolerna till havs

Som fantastiska azürblå smycken ligger de där på soldäck, i olika skepnader. Poolerna ombord på ett modernt kryssningsfartyg är många och lockar alla – barn som gamla. Men det finns några pooler ombord som sticker ut lite extra.

Vilken pool passar dig bäst? Läs mer om kryssningsfartygens häftiga pooler!
 

Vare sig du bara vill koppla av vid poolen, åka vattenrutschbana eller prova dina surfing-kunskaper, hittar du det på havens flytande hotell. Vi har listat fem av de bästa poolerna ombord på kryssningsfartygen.

 

1. Bästa barnfria pool

Tänk dig stilrena solstolar i trä längs med poolkanten, ett rogivande vattenfall utmed ena väggen, två bubbelpooler gjorda för avslappning – och inte ett enda knattedisco så långt ögat kan nå. Temperaturen är perfekt eftersom det solcellsbeklädda glastaket tre däck över poolytan skyddar från väder och vind. Solariumpoolen är en oas bara för vuxna och finns på Celebrity Cruises Solstice-klass är modern och stilren.

Finns på fartygen: Celebrity Solstice/Equinox/Eclipse/Silhouette/Reflection

 

2. Bästa vattenland för barn

Det är inte så konstigt att många barnfamiljer väljer att resa med Royal Caribbean. Det går helt enkelt inte att värja sig mot ett kryssningsfartyg som stoltserar med ett helt eget vattenland som H20-Zone. De små barnen har en alldeles egen pool med färgglada figurer som sprutar vatten, har roliga fontäner, vattenkanoner och andra vattenlekar. Självklart finns det strategiskt utplacerade solstolar för föräldrar som vill hålla ett vakande öga på sina barn.

Finns på fartygen: Freedom/Liberty/Independence/Oasis of the Seas/Allure of the Seas

 

3. Bästa vattenrutschbanor

Det kittlar i magen och glädjetjuten ljuder när både vuxna och barn åker i vattenrutschbanorna ombord på Norwegian Cruise Lines kryssningsfartyg. Det är svårt att förstå att man faktiskt befinner sig ombord på ett fartyg och inte i land när man ser de enorma rutschbanorna. På Norwegian Epic kan du välja mellan flera häftiga, däribland den snabba virvelströmmen ”Epic Plunge” som är en upplevelse utöver det vanliga. Systerfartygen Norwegian Breakaway/Getaway och Escape bjuder dessutom på en hisnande upplevelse tack vare en rutschbana med fritt fall.

 

4. Häftigaste vattenaktivitet

Det här toppar de flesta riktigt coola vattenaktiviteter du kan uppleva ombord på ett kryssningsfartyg. Du behöver inte ens lämna pooldäck när du utmanar dig själv i surfmaskinen Flowrider. Upplevelsen är riktigt lik riktig surfing! Du står på din bräda i en backe när tonvis med vatten skjuts upp över dig. Sedan är det bara att hålla sig på benen och följa med vågorna. Fantastiskt kul!

Finns på fartygen: Freedom/Liberty/Independence/Oasis of the Seas/Allure of the Seas

 

5. Mest underhållande pool

På världens tre största kryssningsfartyg finns den tekniskt mest avancerade poolen som någonsin byggts på ett fartyg. Aquapoolen på Oasis, Allure och Harmony of the Seas är i och för sig inte öppen för gäster att ta ett dopp i, men bjuder i stället på mäktig underhållning under showerna i Aquateatern. För att professionella simhoppare ska kunna göra 25 meter höga simhopp kan djupet varieras med hjälp av höj- och sänkbara plattformar.

 

Avslutningsvis en bubblare:

Vattenrutschbanan Aquaduck på fartyget Disney Dream/Fantasy är en värdig bubblare. Det här är magpirr när det är som bäst. Äventyret börjar vid ena skorstenen och går sedan runt hela pooldäck.

 

Vilken pool passar dig bäst? Läs mer om kryssningsfartygens häftiga pooler!

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies