" />
Hela den här avdelningen är en annons
  • Strandliv när det är som bäst.
  • Upplev en riktig ökensafari.
  • Missa inte världens högsta byggnad - Burj Khalifa.
  • Den vackra moskén i Abu Dhabi.
  • Kontrasterna är påtagliga.

Därför bör du kryssa från magiska Dubai

Dubai har på senare tid blivit en het vinterdestination för oss svenskar, men har du någon gång funderat på vad det innebär att uppleva resmålet med kryssning?

Dubai är hetare än någonsin – klicka här och få hjälp med att hitta den bästa kryssningen.

 

Det korta svaret är att du får uppleva så mycket mer. Under en vecka spenderas flera dagar i Dubai, men fartyget tar dig också till Abu Dhabi och Oman. Destinationerna överträffar varandra och när du trodde du sett allt – så kommer det mer.

 

– Fartyget ligger flera nätter i hamn i Dubai vilket gör att man har tid på sig att uppleva mycket. Både Dubai och Abu Dhabi har makalös arkitektur, och i oändligt vackra sultanatet Oman får du hela sagovärlden ur ”Tusen och en natt”. Du har möjlighet att uppleva storstadspuls, strandliv eller ökenliv under en och samma resa, säger kryssningsexperten David Malmberg.

 

Det är säkert att säga att du kan förvänta dig en oförglömlig semester full av spännande kontraster och exotiska upplevelser under en kryssning i Persiska viken och Dubai.

 

Övernatta under stjärnhimlen

Många väljer att resa till Dubai vintertid eftersom det är solsäkert, varmt, och långt bort från det svenska vinterslasket. En kryssning som utgår från Dubai ger dig möjlighet att uppleva och se omgivningarna i Persiska viken som är som hämtade ur en magisk sagovärld.

 

En riktigt häftig upplevelse är att korsa öknen med en jeep och övernatta under stjärnhimlen. En tvättäkta ökensafari kommer du att minnas för alltid.

 

Du besöker inte Dubai utan att åka upp i världens högsta byggnad Burj Khalifa. Ett annat självklart besök är landets största moské i Abu Dhabi värt ett besök, om inte annat så för att den är så oerhört vacker. I vinter kan du bland annat kryssa från Dubai och i Persiska viken med MSC Cruises och Costa Cruises.

 

Upplev Dubai och Persiska viken – här hittar du det bästa kryssningspaketet för dig just nu.

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies