" />
Hela den här avdelningen är en annons

FamiljeGuide: Här är barnens bästa ombord

Amerikanarna har gjort det länge – och älskar det. Nu har svenskarna också upptäckt den prisvärda semesterformen kryssning. På ett kryssningsfartyg finns allt du kan önska dig för att alla i familjen ska bli nöjda med semestern.

Det är perfekt att ta med hela familjen på en kryssning. Här hittar du de bästa kryssningsalternativen för dig som reser med barn.
 

Dagens stressade föräldrar behöver enkelhet för att få ihop familjelivet. Så när semesterresan ska planeras är det ofta laddat kring köksbordet. Alla vill olika. Men väljer man en kryssning i ljuva Karibien, Medelhavet eller Sydamerika, är det ingen tvekan om att hela familjen kommer att njuta.

 

Oändliga möjligheter för barn

Föräldrar älskar att åka på kryssning eftersom det är prisvärt och de får en bekväm, flytande resort njuta av. Mellan ständigt nya resmål väntar spa, gym, otaliga restauranger och färgsprakande shower.

Barnen lockas av obegränsade mängder av glass, barn- och ungdomsklubbar och vattenland med vattenrutschkanor och annan äventyrslek. Även tonåringar kommer att vilja följa med – de kommer att älska friheten ombord och chansen att träffa nya vänner. Allt ingår och det bidrar till att dina barn har minst lika kul på en kryssning som du.

 

Ju större, desto bättre

När du ska kryssa med barn finns det ett säkert kort: kryssa med ett stort och modernt fartyg. En gyllene regel är nämligen att ju större fartyg, desto mer finns det att göra:

 

1. På Royal Caribbeans fartyg får barnen – utöver det enorma utbudet aktiviteter, karuseller, bio, pooler och vattenland – chansen att träffa populära karaktärer från filmerna Shrek, Madagaskar och Kund Fu Panda. För den mer svårflirtade tonåringen finns på dagarna sportaktiviteter som till exempel surfmaskinen flowrider, basket och klättervägg, och på kvällarna är det ungdomsdisco.

 

2. På fartygen som tillhör Norwegian Cruise Line erbjuds stora barn- och ungdomsklubbar, plus tre gigantiska vattenrutschkanor mitt i vattenlandet Aqua Park. Här är dessutom barnpriserna riktigt fördelaktiga.

 

3. Att kryssa med de italienska rederierna MSC Cruises och Costa Cruises är ett mycket populärt val bland barnfamiljer. Barnpriserna är förmånliga, och dessutom erbjuder vissa av fartygen formula 1-simulatorer och biografer som levererar en fyrdimensionell filmupplevelse, något som uppskattas av både ung som gammal.

 

Barnklubbarna ombord på kryssningsfartygen kostar inget extra och är öppen från tidig morgon till sen kväll.

 

Vilken kryssning passar just dig och din familj? Vi hjälper dig att hitta rätt resa här.

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies