" />
Hela den här avdelningen är en annons

6 saker att inte missa under en kryssning i Medelhavet

Historia, vacker natur, läcker mat och vita stränder – det är inte konstigt att Medelhavet är svenskarnas sommarfavorit. Här har vi samlat sex upplevelser du absolut inte vill missa när du kryssar i Medelhavet.

Upplev Medelhavets sevärdheter och fantastiska stränder på en resa till havs.
 

1. Florens: Upplev Renässansens vagga

I hjärtat av Toscana ligger Florens med en stadskärna fylld av magnifik arkitektur och konstskatter från renässansen. Så, om ni lägger till i Livorno och du uppskattar kultur måste du utforska Italiens konststad nummer ett. Det är cirka en timmes bussfärd till Florens.

 

2. På fartyget: Spendera en dag vid poolen

Havet och stränderna i all ära men ta även tillfället i akt att njuta av fartygets sköna pooldäck. Är du mer av en soldyrkare kan du värma dig i den gassande solen medan badälskaren glatt kan simma och plaska runt i poolområdet.

 

3. Mykonos: Få vit sand mellan tårna

Den grekiska ön Mykonos är välkänd för sina underbara och välskötta sandstränder. Här har du lyxen att välja bland 20 olika stränder – och det finns något för alla smaker. Ta med familjen till Platis Gialos, lyxa till det på Psarou eller släpp loss på partystranden Paradise Beach.

 

4. På fartyget: Se en Broadwayföreställning eller musikal

Ombord på fartyget väntar underhållning i världsklass. Så har du aldrig sett en Broadwayföreställning eller musikal är detta ett hett tips. Och det bästa av allt – all underhållning ingår i kryssningsbiljetten.

 

5. Dubrovnik: Vandra runt på stadsmuren

Vill du få ett minne för livet och har inget emot en liten promenad? Då är det den gamla stadsmuren i Dubrovnik, Kroatien, du ska besöka. Från muren har du fantastisk utsikt över trånga gränder, mäktiga byggnader och Dubrovniks vackra skärgård.

 

6. Olympia: De olympiska spelens vagga

Är du sportintresserad lockar garanterat denna grekiska sevärdhet. I staden Olympia utspelades förebilden till vår tids olympiska spel. Jublet tycks ännu hänga kvar i luften när du står inne i den gamla stadion. Åkturen till Olympia tar 40 minuter från hamnen Katakolon.

 

Vill du uppleva Medelhavets alla möjligheter? Ta hjälp av en kryssningsexpert som här skräddarsyr resan till dig.

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies