Vinterfavoriten gör succé – på sommaren

Vintertid har Kanarieöarna lockat svenskarna i årtionden. Nu rusar bokningarna till den blågula favoriten – även på sommaren.
– Många har upptäckt att det är ett bra resmål året runt, säger Magdalena Öhrn, informationschef hos Ving.

Läs mer om sommaren på Kanarieöarna

 

Länge har Kanarieöarna varit ett säkert kort med sol och värme när vinterkylan drar in under de allra mörkaste månaderna hemma i Sverige. På sommaren har i stället Medelhavet lockat främst – men nu ökar ögruppen i Atlanten sommartid:

– Kanarieöarna har traditionellt sett varit ett starkt vinterresmål, men inte lika starkt på sommaren. De senaste åren har vi sett ett trendbrott med ökat intresse, redan är sex av tio resor till Gran Canaria och Teneriffa slutsålda till sommarsäsongen, säger Magdalena Öhrn.

 

 

Hemligheten bakom succén handlar bland annat om att besökarna upptäckt nya sidor av Kanarieöarna, utöver sol och bad. Vandringar i bergen, cykling, träning och golf är bara ett axplock av alla de aktiviteter som numera erbjuds i bred skala:

– I dag hittar man inte bara fina krogar och bra shopping på öarna, möjligheterna till utflykter och egna aktiviteter har ökat rejält, vilket förstås lockar resenärerna. Hotellstandarden har också höjts.

 

Just nya hotell är en viktig pusselbit som blåst liv i sommarsäsongen, menar Öhrn:

– Det senaste året har vi öppnat två nya koncepthotell, familjehotellet Ocean Beach Club på Gran Canaria samt vuxenhotellet Sunprime Ocean View på Teneriffa vilka båda blivit en succé och bidrar till ett ökat intresse året runt.

 

 

En ytterligare faktor till den ökade populariteten är en medveten lokal satsning. Precis som Mallorca jobbar Kanarieöarnas turistnäring hårt med att tvätta bort ”charterstämpeln”:

– Det är ett arbete som pågått i många år och som nu börjar bära frukt. Konkurrensen från andra resmål ökade och de insåg att de måste satsa på infrastrukturen för att attrahera resenärer även i framtiden.

 

Vad är det som lockar svenskarna till Kanarieöarna sommartid, tror du?

– Fler och fler har insett att klimatet är väldigt behagligt även då. Temperaturerna ligger strax över 25 grader och badtemperaturen är också behaglig. Det är alldeles lagom och känns som en bättre svensk sommardag.

 

Boka din resa till Kanarieöarna här

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies