Vassa hipstertrenden på semestern: ”Billigt”

Trendkänsliga hipsters betalar gladeligen massor av pengar för att raka sig hos barberaren. Men det behöver inte kosta en förmögenhet – på solsemestern kan du komma undan med 30 kronor.

Dags att boka sommarens resa här!

 

På vissa ställen hemma i Sverige kostar en rakning hos barberaren en mindre förmögenhet. I Stockholm rusar priset snabbt upp till 800 kronor för lyxvarianten med varma omslag och ansning. Och i Borlänge kostar rakning med kniv exempelvis 450 kronor, Den som väljer en liknande behandling utomlands betalar däremot en spottstyver, visar Vings egna undersökning. I Turkiet kostar det blott 30 kronor och då ingår borttagning av missprydande hårstrån i näsa och öron.

– Vill man komma riktigt billigt undan ska man passa på att ansa skägget i Turkiet. Att göra ett besök hos en lokal barberare kan dessutom bli ett annorlunda och trevligt minne från semestern, säger Vings informationschef Magdalena Öhrn.

 

I Grekland och Kroatien kostar rakning runt 40 kronor, medan spanjorerna jämförelsevis tar betydligt mer:

– Barberarna i Sevilla har fått en del gratis reklam tack vare Rossinis opera. Det kanske är därför man i Spanien dragit upp priserna till 8-10 euro (cirka 80 – 100 kronor), för att skrapa av raklöddret från turisternas ansikte, säger Öhrn.

 

Se Vings solresor – läs mer här

 

FAKTA
Pris för barbering på några av Vings populäraste resmål


Grekland: cirka 40 kronor

Turkiet: cirka 30-40 kronor

Cypern: cirka 50 kronor

Kroatien: cirka 40 kronor

Thailand: cirka 40 kronor

Spanien: cirka 100 kronor

England: cirka 160 kronor

USA: cirka 220 kronor

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies