Upptäck Almeria-kusten – spanjorernas egna semesterparadis

Långa vidsträckta stränder, utmärkta hotell och möjligheter till fantastiska utflykter gör Almeria-kusten till ett attraktivt resmål. Lägg till genuin spansk stämning, där en klar majoritet av alla turister är spanjorer, har du en ny spansk favorit att räkna med.

Här bokar du resan till Almeria

 

− Spanien har varit svenskarnas favoritland ända sedan slutet av 50-talet och trycket på resorna dit är riktigt stort. På våra resmål längs Almeria-kusten kan du både njuta av strandliv och göra spännande utflykter därifrån, säger Barbro Holmberg, informatör på Ving.

 

För den som önskar en bekväm hotellsemester med en flera kilometer lång strandpromenad passar El Toyo, en dryg mil öster om provinshuvudstaden Almeria perfekt. Även den lite större orten Roquetas de Mar lockar med fantastisk strand och utmärkta hotell. Här finns också en riktigt bra familjeanläggning med stor vattenpark och All Inclusive för den bekväma familjesemestern. Och i den mysiga lilla orten Aguadulce finns en elegant marina bortom stranden, med snygga restauranger och nattliv som väntar. Oavsett vilket resmål man väljer går det enkelt att ta sig in till Almerias många sevärdheter.

 

−Den tusenåriga staden Almeria är ett självklart utflyktsmål där man inte ska missa katedralen eller den moriska borgen. Sen tycker jag man ska slå sig ner på en av alla tapas-restauranger och bara njuta av den goda lokala maten och folklivet, säger Barbro Holmberg och tillägger att prisnivån på mat och dryck är betydligt lägre än många andra spanska resmål.

 

−Det går också enkelt att ta sig till Almeria från våra resmål med den lokala bussen som går långt in på kvällarna, fortsätter hon.

 

Förutom strandliv och god mat bjuder området kring Almeria på flera sevärdheter. Många har nog alldeles säkert redan sett landskapet på film. Det var här spaghettiwestern-filmerna spelades in på 1960-talet. I närheten ligger också Sierra Nevada som är ett populärt utflyktsmål med snöbeklädda bergstoppar, floder och sjöar.

 

−Jag kan också varmt rekommendera att besöka den fantastiska staden Granada där det av UNESCO världsarvslistade palatset Alhambra är en av höjdpunkterna. Eller åka till nationalparken Cabo de Gata och vandra bland mängder av olika vilda djur och växter, säger Barbro Holmberg och passar på att tipsa om en veckas rundresa Ving anordnar med bland annat Granada, Sevilla och Sierra Nevada på programmet. − Kombinerar du rundresan i Andalusien med en vecka på badstranden får du det mesta av det bästa härifrån, avslutar hon.

 

Läs mer om Almeria-kusten här

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies