Takterrasser uppe i det blå: ”Oaser i storstadsdjungeln”

En stunds avkoppling med fantastisk utsikt. Här är fem cityhotell med takterrasser som ger dig ny energi.
– De är små oaser i storstadsdjungeln, säger Patrik Marklund, produktchef hos Ving.

Boka cityresan med Ving här

 

Hotell med egen takterrass blir allt fler – och fenomenet gillas av besökarna.

– Många hotell har insett vilken möjlighet det är att ha en bar eller pool på taket och efterfrågan bland resenärerna ökar, säger Patrik Marklund.

 

I listan till höger återfinns ”givna” städer som Barcelona, men även Berlin:

– Det är kul att fler städer än de kring Medelhavet satsar på detta, vilket inte alls gjordes tidigare. Numera bygger man gärna på ett lite smartare sätt så att även städer i Nordeuropa kan utnyttja sommarsäsongen lite längre.

 

Varför gillar vi takterrasser så mycket, tror du?

– Det är nog frihetskänslan. Du vet att du har nära till allt därnere, men när du kommer en bit upp är luften lite lättare och man känner sig inte lika instängd. Tempot är inte lika högt och man kan ta igen sig mellan alla sevärdheter.

 

Patrik Marklund har själv besökt ett flertal takterrasser runtom i världen, hans egna favorit ligger i Italien:

– Det är Westin Excelsior i Florens, precis vid floden. De har en bar med oklanderlig service, det är underbart att komma upp dit efter middagen och dricka något gott med utsikt över staden.

 

Vilken stad vill du besöka? Läs mer här

 

 

FAKTA

5 sköna hotell med takterrass


Mundial, Lissabon

Populärt hotell mitt i centrala Lissabon, intill Rossiotorget. På nionde våningen finns en takterrass och bar med fantastisk utsikt över staden.

 

ME Madrid Reina Victoria, Madrid

Lyxigt designhotell på Plaza de Santa Ana, nära både Puerta del Sole och Plaza Mayor. Hotellet har restaurang, bar och en stor takterrass med makalös utsikt.

 

Melia Barcelona Sky, Barcelona

Trendigt hotell beläget i skyskrapa med promenadavstånd till hamnen, stranden och shoppingstråken. På sjätte våningen ligger en terrass med pool, solstolar och lounge.

 

Kraft, Florens

Stilfullt hotell i de historiska kvarteren av Florens. Takterrass med pool och bar där du kan njuta av utsikt över takåsarna, Brunelleschis kyrka och Giottos klocktorn.

 

Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz, Berlin

Hotell med centralt läge på Alexanderplatz i östra Berlin. Flera restauranger med à la carte, barer och ”beer garden”. Takterrass med vacker vy över Berlin.

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies