Så reser du med barnen – utan strul

Slipp stress, otålighet och det som skaver.
Här är tipsen som gör semestern med familjen till en barnlek.
– Med rätt planering utifrån barnens perspektiv blir det fritt från strul, säger Magdalena Öhrn, informationschef hos Ving.

Här bokar du familjeresan med Ving

 

Kan man flyga med ett spädbarn? Vad måste vi ha med oss? Kommer även tonåringarna ha roligt på hotellet? Att resa med barn bjuder på nya utmaningar som man kanske inte har ställts inför tidigare.

– Framförallt måste man tänka på att resan med familjen är en helt annan typ av resa än att resa som par eller ett gäng vänner. Det gäller att planera och tänka i detalj, då blir det också så smidigt som möjligt. Har barnen det bra så har de vuxna det också, säger Magdalena Öhrn.

 

Flygresan upplever säkerligen många som en kritisk punkt under resan. Här finns risken att barnen blir uttråkade eller ledsna, då gäller det att vara förberedd:

– Ett knep jag brukade köra med var att ge våra barn små ”presenter” med pyssel och filmer under resan, då blir det ett överraskningsmoment och de håller sig sysselsatta. Och har man glömt sitt pyssel hemma finns det Lollo & Bernie-pyssel att köpa ombord på våra egna flyg. Ett annat tips är att alltid ha lite snacks sig om barnen blir hungriga, på våra flyg kan man också få varmt vatten om man behöver värma välling.

 

För barnfamiljen rekommenderar Magdalena Öhrn Vings egna familjehotell Sunwing-Family Resorts, som är speciellt anpassade för resenärer som reser med både små och stora barn:

– Där finns Lollo & Bernies barnklubb och i de barnanpassade Happy Baby-rummen finns det tex skydd för vassa bordshörn och där man även kan låna spjälsängar, barnstolar och mycket annat På hotellen kan man också hyra sulkys Tänk vad skönt det är att exempelvis slippa släpa med sig barnvagnen på flyget.

Om familjen har både små och större barn i tonåren, funkar det på era hotell?

– Ja, våra hotell har aktiviteter för barn i alla åldrar. Sunwing-hotellen har speciella teen lounge med tv-spel och underhållning.

 

På samtliga Sunwing-hotell ingår tjänsten Easy Travel, där resenärerna kan checka in sitt bagage redan på hotellet vid hemresa innan direkttransfern till flygplatsen.

– Detta är ju något som verkligen uppskattas. Tänk dig själv att slippa två-tre timmar på flygplatsen där barnen kan bli rejält otåliga och istället kunna ligga vid poolen, säger Öhrn och påminner om behovet av att byta perspektiv ibland:

– Det faktiskt väldigt roligt att resa på barnens vis, de ser ju helt andra saker än vi vuxna. Jag minns en resa med vår son som då var fem år, han tyckte att det bästa med semestern var lamporna i poolen som lyste på natten!

 

Se Vings alla 200 barnvänliga hotell

 

FAKTA

Att ha med i handbagaget


• Blöjor och våtservetter.
• Haklapp.
• Extra napp.
• Minst ett extra ombyte till barnet.
• Ett extra ombyte till föräldrarna.
• En liten kudde kan vara bra att vila på.
• Mat (gröt, barnmat, mjölkpulver, frukt eller annat barnet äter).

 

Källa: Christina Tokle (ur Vings Värld 1/2017)

 

 

Detta är Easy Travel


• 10 kg extra bagagevikt per person
• Plastskydd för barnvagnen under flygresan
• Direktbuss när du flyger med Thomas Cook Airlines och har bokat transfer*
• Incheckning av ditt bagage på hotellet vid hemresa*

 

*Gäller för de flesta Sunwing Family Resorts, Ocean Beach Club och Sunprime Hotels.

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies