Nya svenskfavoriter i drömmarnas Italien

Vädret, kulturen och inte minst maten. Svenskarnas intresse för Italien håller i sig och nu finns fler resmål att upptäcka. Längs Toscana kust hittar vi orter som kan bli nya favoriter hos blågula finsmakare.
– Toscana har verkligen allt det där man önskar för en lyckad semester och är ett perfekt val om man vill utforska några av Italiens mest välbesökta och kända utflyktsmål, säger Anna Hagberg, presskommunikatör hos Ving.

Läs mer om Vings resmål i Italien här

 

I skuggan av semesterklassisker som Mallorca, Grekland och Gran Canaria finns ytterligare en Medelhavsfavorit bland svenskarna – Italien. Och Italiens popularitet står sig år från år.

– Italien andas La Dolce Vita, det ljuva livet. Här finns maten, vinet, språket, de mysiga byarna, de långa stränderna och den vackra naturen. Lägg därtill ett härligt klimat, en spännande kultur och ett intressant historiskt arv och du har framgångsreceptet varför vi svenskar älskar att återvända till Italien, säger Anna Hagberg.

 

För att möta svenskarnas intresse för Italien lanserar nu Ving tre nya resmål längs med kusten i Toscana: Pisa, Forte dei Marmi och Viareggio. Framförallt Pisa, med sitt lutande torn, är ett måste för den som vill se bocka av en av Italiens mest kända sevärdheter. Staden har också en vacker medeltida stadskärna och ett stort utbud av mat och dryck. Pisa är också en bra utgångspunkt för den som vill upptäcka Toscana på egen hand.

– Vill man se sig omkring i Toscana är det perfekt att utgå från Pisa. Här har man både närhet till badorterna längs kusten och alla de små pärlor till byar och städer som Toscana kan erbjuda.

 

Att ta sig runt i regionen är enkelt. Hyr man inte egen bil finns både tåg och bussar. Från Pisa till Florens tar tåget bara någon timme och det är ett smidigt och trevligt sätt om man vill uppleva närområdet

 

Föredras strandhäng är det Viareggio, strax utanför just Pisa, som gäller. Staden är en riktig klassiker, inte minst bland italienarna själva, och var ett givet sommarresmål under 1950- och 60-talen.

– Kombinationen av de långa stränderna och den trevliga badorten gör det här resmålet till ett perfekt val om man vill njuta av sol och bad och samtidigt vill ha nära till restaurangstråk, nöjen och shopping. Och vill man göra utflykter härifrån kan man exempelvis ta en avstickare och turista en dag i Pisa.

 

Ett stenkast norrut från Viagreggio ligger Forte dei Marmi, dit ”the rich and famous” närmast vallfärdat sommartid under många år. Orten, som även stoltserar med en 15 (!) kilometer lång sandstrand, flankeras av höga bergstoppar – en mäktig kuliss.

– Precis som Viareggio kan Forte dei Marmi locka med en underbar sandstrand för lata dagar i solstolen. Det här är också stället man ska besöka för kändisspotting då många italienska och internationella stjärnor gärna semestrar på orten. Och det är lätt att förstå varför. Stränderna, de trevliga shoppingstråken, restaurangerna och barerna gör verkligen det här till ett resmål att räkna med.

 

Upptäck Italien i sommar – se alla resmål här

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies