Nya drömkryssningen till paradisöarna

Kritvita stränder, pulserande stadsliv – och fantastiska dagar ute till havs. Här är unika kryssningen som tar dig till Indiska Oceanens pärlor.
– Det är ett annorlunda sätt att uppleva området, säger Jarno Holmström, Trading Manager hos Ving.

Boka din kryssning till Maldiverna, Sri Lanka och Indien här

 

Svenskarnas sug efter långväga kryssningar fortsätter att öka. Under 2015 ökade antalet bokningar av kryssningspaket hos Ving med 278 procent. Nu blir rutten Maldiverna-Sri Lanka-Indien bli nästa stora satsning.

– Intresset för Indiska Oceanen har växt otroligt de senaste två åren, framför allt för Maldiverna. Den här kryssningen ger möjlighet att även upptäcka Sri Lanka och Indien, säger Jarno Holmström.

 

14-dagarskryssningen – på rederiet Costa Cruises fartyg Costa neoClassic – inleds på Maldiverna innan kursen sätts mot Sri Lankas huvudstad Colombo, med möjligheter till både utflykter, strandhäng och shopping. Sedan väntar sex nätter i Indien, där fyra olika resmål står på menyn – från intensiva mångmiljonstaden Mumbai till stränderna i New Mangalore.

– Indien kanske inte är det första man tänker på som kryssningsresmål, men det är ett väldigt bra sätt att få en smak av landet. Generellt ger de här stoppen längs rutten en möjlighet att upptäcka nya destinationer. Kombinationen av de olika resmålen gör resan till ett annorlunda äventyr.

 

Flera nätter tillbringas förstås till havs ombord på Costa neoClassic, där man kan återhämta sig på soldäck samt spa – eller njuta av högklassig mat och dryck från både det lokala och internationella köket. Den som vill kan även förlänga resan med några nätter på Maldiverna. Jarno Holmström har själv besökt öparadiset tidigare:

– Det är en väldigt speciell plats, när man flyger in över öarna och atollerna ser det nästan ut som ett månlandskap. Det är svårt att beskriva hur häftigt det är. Jag tycker absolut att man ska ta tillfället i akt och avsluta kryssningen med lite barfotasemester.

 

Drömmer du om en kryssning? Här hittar du Vings utbud

 

 

KRYSSNINGEN – DAG FÖR DAG


Dag 1: Flyg till Maldiverna

Dag 2-3: Maldiverna

Dag 4: Till havs

Dag 5: Colombo, Sri Lanka

Dag 6: Till havs

Dag 7: Marmago, Indien

Dag 8-10: Mumbai, Indien

Dag 11: Till havs

Dag 12: New Mangalore, Indien

Dag 13: Cochin, Indien

Dag 14: Till havs

Dag 15-16: Maldiverna

 

I kryssningspaketet ingår flyg, hotellövernattning på Maldiverna och kryssning med hel­pension. Separat inresetillstånd till Sri Lanka krävs, samt visum till Indien.

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies