Korfu – Greklands gröna strandparadis

Den anses vara en av Greklands vackraste öar. Med sin frodiga natur är grönskande Korfu rätt plats för en behaglig solsemester.
– Det jag tror lockar många är det stora utbudet av stränder och badvikar runt hela ön, säger Patrik Marklund, produktchef hos Ving.

Läs mer om Vings Korfu

 

Korfu har länge varit en blågul favorit i den grekiska övärlden. I fjol ökade intresset för ön, som framförallt är känd för sina mysiga badvikar, blommande landskap och historia.

–Korfu är en av Greklands grönaste öar ochlandskapet är väldigt vackert, vilket i huvudsak beror på den rätt omfattande nederbörd som kommer under vinterhalvåret, säger Patrik Marklund.

 

Vad är det som lockar svenskarna till Korfu, tror du?

– Förutom alla möjligheter till sol och bad har Korfu en väldigt vacker ”huvudstad” med fina miljöer, massor av bra tavernor och caféer. En och annan vill säkert också göra en dagstur till Albanien. Vår erfarenhet är nog att det i huvudsak är en vuxen publik som väljer Korfu som resmål, säger Patrik Marklund.

 

Det som framförallt uppskattas av öns besökare är stränderna, som har lite olika karaktär beroende på vilken sida av ö man befinner sig på:

– Ut mot Joniska havet är det mestadels långa, öppna sandstränder i exempelvis Pelekas eller Agios Gordis. På norra sidan är det i huvudsak dramatiska badvikar som omges av höga klippor, som exempelvis i Sidari. Och på den östra sidan är det oftast lite mindre grusstränder med klart vatten och nästan inga vågor alls.

 

Till sommaren ökar Ving sin satsning på Korfu:

– Vi ser hur efterfrågan fortsätter inför sommaren 2017. Nu kommer vi ha egen personal på plats samt kunna erbjuda en del hotell och resmål som vi inte kan erbjuda i vårt program med reguljärflyg, som vi fortsatt har kvar.

 

Läs mer om Vings sommarresor

 

FAKTA
Vings utbud på Korfu


Achavi (nyhet)

Kalami (nyhet)

Moraitika (nyhet)

Sidari (nyhet)

Aghios Gordis

Dassia

Ermones

Gouvia

Korfu stad

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies