Kärleksweekend i Dubai – sex romantiska tips

Glöm choklad och en bukett blommor.
En romantisk weekend för två i Dubai slår det mesta.
Här är sex kärlekstips från Areni Ararat, Vings egna citykorrespondent på plats i kontrasternas stad Dubai.

Hitta weekendresan till Dubai – se priserna här

 

Upplev ökensafari med övernattning
”Det finns inget mer romantiskt än att sitta vid en brasa medan man njuter av en måltid med sin partner, och det under en stjärnfylld himmel. Flera arrangörer erbjuder jeepturer mellan sanddynorna, magdans, hennamålning, kamelridning, skidåkning i sanden och middagsbuffé under stjärnorna. Det finns även ett antal företag som erbjuder övernattning i öknen”.

 

Studsa runt och skratta
”På Bounce kan man förbereda sig på ett par utmanande timmar på över 100 sammankopplade studsmattor. De lite yngre besökarna kan hoppa och göra kullerbyttor på Mini Bounce medan äldre barn kan träna på sin dunk i basketkorgen och studsa upp på ”The Wall”. Varför inte tävla i en omgång spökboll med andra besökare? Ett roligt avbrott som lockar till många skratt!”

 

Se staden från ovan
”Att stiga upp i gryningen kanske inte låter så frestande på semestern men i Dubai är det värt det. Särskilt om man får sväva i en luftballong i soluppgång med gyllene ökensand under fötterna. Har man tur får man syn på ökengaseller och kameler. Själva ballongfärden är en timme lång, men själva resan tar ungefär fyra timmar”.

 

Rekord i frierier på Pierchic
”Sätt på dig spenderarbyxorna när du besöker denna restaurang och låt dig fascineras av både omgivning och atmosfär. Restaurangen ligger på en pir (därav namnet) och är omringad av vatten med utsikt över havet. Beställ in deras provsmakningsmeny, som är blandning av restaurangens egna skaldjurssignaturrätter med passande vin till. Inte helt otippat har restaurangen rekord i flest antal frierier.”

 

Flanera i världens största blomsterpark
”Dubai Miracle Garden, den största blomsterträdgården i världen med cirka 45 miljoner blommor organiserade i vacker design är en av de mest besökta platserna i Dubai. Denna färgglada trädgård är fördelad på 72 000 kvadratmeter och invigdes på Alla hjärtans dag 2013 och är känd för sina rabatter i alla möjliga färger och former, som hjärtan, igloon och pyramider. Blommorna ändras från säsong till säsong och är verkligen en fröjd för ögat. Dubai Miracle Garden är också hem för Dubai Butterfly Park, som nyligen öppnades. Detta är världens största och regionens första fjärilsträdgård inomhus med 15 000 fjärilar av cirka 26 olika arter. Miracle Garden är öppen från oktober till april från kl. 09.00 på morgonen till 23.00 på kvällen. Ett tips är att komma på kvällen då dofterna av blommorna är som starkast!”

 

Otrolig utsikt till maten
”Ta en privat hiss (utan knappar!) upp till 36:e våningen och kliv rakt in i restaurangen Play. Stora fönster från golv till tak, fantastiska vyer över staden och smakfull brun och guldig inredning med ljusa väggmålningar gör denna restaurang till en av de vackraste i Dubai. En välkänd kock i kombination med det japanska köket och Medelhavets kulinariska läckerhetet, är maten ändå den främsta anledningen till ett besök här. Om det fortfarande finns plats i magen för dessert efter maten så är Sneakers Bar: ett måste att avsluta kvällen med. Den har en krispig och nötig bas av choklad och pistagemousse som serveras med pistageglass.”

 

Läs fler tips av Areni Ararat.

 

Boka flyg och hotell i Dubai

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies