Charmiga Menorca: ”En oförstörd pärla”

Ett stenkast från svenskfavoriten Mallorca – men mycket lugnare.
Nu väntar ”lillasyster” Menorca på sitt blågula genombrott.
– Menorca är verkligen en oförstörd pärla med lokal touch som lockar med många vackra badvikar och fina naturupplevelser, säger Anna Hagberg, presskommunikatör hos Ving.

Här är Vings resmål på Menorca

 

Gillar du Mallorca men vill se något nytt? Då är Menorca, strax norr om ”Mallis”, ett hett alternativ. I sommar börjar Ving med resor till ön, som lämpar sig väl för vuxna eller barnfamiljer som söker ett något småskaligare alternativ:

– Menorca präglas fortfarande av det lokala och på ön finns flera stora naturreservat, vilket gör att stora hotellkomplex och större turistorter inte alls är en lika vanligt förekommande syn här som på grannöarna, säger Anna Hagberg och fortsätter:

– Ön är till stora delar Unesco-skyddad med stora naturreservat och det gör att Menorca fortfarande känns väldigt orört.

 

Precis som de andra baleariska öarna är Menorca en väldigt vacker ö med bergsmiljöer längre inåt land – och mängder av stränder:

– De många stränderna och badvikarna är det som Menorca är mest känt för. Efter ett besök på ön förstår man varför och man inser även snabbt att det verkligen är värt att ta sig runt lite för att just upptäcka de där små guldkornen. Vissa av de mer kända stränderna, som exempelvis Son Bou som också är en av de längsta, når man enkelt med diverse kommunikationsmedel medan andra är mer avlägsna och orörda.

 

Om jag står i valet och kvalet mellan att åka till ”Mallis” eller Menorca, varför ska jag välja Menorca?

– Framför allt är det ett lugnare alternativ än Mallorca och det gör att ön exempelvis lämpar sig bra för barnfamiljer. Det här är ingen ö för det partygsugna kompisgänget, men däremot för resenärer som söker en aktiv semester med vackra naturupplevelser. Många åker till ön för att vandra eller cykla. Öns behändiga storlek gör det enkelt att ta sig runt, vilket är ett extra plus om man vill utforska omgivningarna

 

Sugen på Menorca i sommar? Här bokar du

 

 

Anna Hagbergs tips till Menorca


• Hamnen och de mysiga kvarteren inne i staden Ciutadella.

• Den tidigare hästvägen, numera vadnringsleden, Cami dels Cavalls som går längs kusten runt ön.

• Se solnedgången från den häftiga baren Cova d’en Xoroi, byggd inne i en grotta i en av bergväggarna på sydkusten.

• Den lilla byn Es Mercal i mitten av ön om man vill ha lokalt vardagsliv

• Alla vackra små badvikar på ön.

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies