Håkan Ericson: ”Man behöver en plan A, B och plan C”

Jobbet som chef är utsatt och avgångskraven kan komma snabbt. Håkan Ericson, tidigare förbundskapten i U21-landslaget i herrfotboll, vet att det blåser hårt på toppen:
– Det är viktigt att ha någon typ av beredskapsplan för oväntade händelser, säger han i serien Chefsliv.

Här läser du Chefbloggen hos Unionen

 

Ena dagen hyllad av alla, andra dagen borttvingad från sin post. Som tränare inom elitidrotten lever man ytterst osäkert – något som skapar en speciell inställning till yrket och risken att mista jobbet, menar Håkan Ericson:

– Alla vill väl ha en trygghet, men när man har varit i ett antal sådana situationer några gånger så har man hittat ett förhållningssätt och skapat sig trygghet i att det brukar lösa sig. Jag har varit i ett par perioder där det inte löst sig direkt men jag har överlevt det också, säger han och fortsätter:

– Det har utvecklat mig som ledare och även som människa.

 

För att klara sig i en så osäker chefsvärld som elitfotbollen ser Ericson till att löpande stärka sin egen kompetens:

– Vad jag har gjort är att satsa mycket på personlig utveckling i form av coachingkurser och mental träning. Det har jag gjort av tre anledningar: dels för att utveckla mig själv och sätta nya mål med mitt liv, dels för att kunna förändra mitt ledarskap till en viss del – men också att för skapa processer och planer: hur hanterar man stress, hur hanterar man yttre påfrestning.

 

Vid en uppsägning råder Ericson att man har en genomtänkt strategi som snabbt kan sättas i verket. För egen del har den tidigare U21-kapteten följande upplägg:

– Nätverkande är väldigt viktigt, till och med jag har insett att man måste vara lite mer aktiv på sociala medier och sådana saker. Men framför allt fungerar mun-till-mun. Sedan ska man givetvis göra ett så bra intryck man kan när man väl får chansen att visa upp sig.

 

Här läser du Chefbloggen hos Unionen

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Wasp Communication
Om cookies