Wifi för alla hem

Tre enkla steg – så får du bättre wifi hemma

Skräddarsy ditt
wifi – så det passar
dig och ditt hem

Ditt wifi ska fungera sömlöst, så enkelt är det. För att det ska vara möjligt gäller det att du hittar rätt i wifi-djungeln – utan att betala för mycket.

Bra uppkoppling på hemmaplan är en självklarhet för de allra flesta. Seg streaming och buffrande bloggar är helt enkelt inte ett alternativ.
Ändå händer det ibland – då är lösningen närmare än vad du kanske tror.

Läs mer: Hitta rätt wifi för dig – så gör du

Du har satt dig bekvämt i soffan, lutar dig tillbaka för att äntligen få en lugn stund tillsammans med ett nytt avsnitt av din favoritserie. Vad händer? Det är segt. Den efterlängtade stunden blir ett irritationsmoment. Men innan du kastar i väg fjärrkontrollen i ren frustration: läs det här. Det finns nämligen tre enkla steg som kan göra ditt wifi snabbare direkt.

#1. Var är din router?

En router är sällan en detalj som får ta plats i vår inredningsplanering. Den göms undan bakom soffan eller i garderoben – men det är ingen bra idé. Var routern är placerad är nämligen avgörande för både täckning och hastighet.  

Men var ska routern vara då? Tre nyckelord: Högt, fritt och centralt. Då är sannolikheten hög att du får ett betydligt snabbare wifi. Vrid din router mot området där nätverket kan vara segt, det kan också göra stor skillnad.

Upplever du att ditt internet är långsamt? Prova att starta om din router. Vid omstart hittar routern nämligen det band som ger dig snabbast uppkoppling.

#2. Så stärker du wifi-signalen

Om du bor i en större lägenhet eller i ett hus är det inte konstigt att signalen varierar på ditt wifi. Du får helt enkelt hjälpa täckningen på traven. Det här går lätt att åtgärda med hjälp av en wifi-brygga, även kallad extender.

En wifi-brygga tar inte mycket plats och är trådlös, vilket innebär att den är enkel att flytta på beroende på var du vill förstärka wifi-signalen. Den förlänger täckningen vilket gör det lättare att surfa obegränsat i hemmet.

#3. Sakerna som bromsar ditt wifi

Du kanske inte visste det,men ditt hem kan vara fullt av wifi-bromsar. Saker som helt enkelt gör det svårt för signalen att komma fram. Här är tingen som inte ska stå i vägen för ditt wifi:

Kylskåp, frys, diskmaskin, tvättmaskin, torktumlare och akvarium.

Så, stora och tunga metallföremål kan alltså bromsa din wifi-signal. Tjocka väggar och våningsplan kan också vara orsaker till dålig täckning. Något som är bra att tänka på närdet är dags att hitta den perfekta platsen för din router!

Wifiguiden: Skräddarsy ditt eget bredband

Skräddarsy ditt wifi så att det passar dig

Ditt wifi ska fungera sömlöst, så enkelt är det.
För att det ska vara möjligt gäller det att du hittar
rätt i wifi-djungeln – utan att betala för mycket.