War Child vill ge alla barn en framtid

War Child arbetar för att förbättra livet för hundratusentals barn drabbade av krig och våld. I dag finns de i 14 länder – och intresset för deras projekt fortsätter att växa.
– Vi är den enda insamlingsorganisationen som helt och hållet är specialiserad på psykosocialt stöd, säger Emilia Molin, generalsekreterare för War Child Sweden.

War Child hjälper krigsdrabbade barn i hela världen

War Child arbetar över hela världen och stöttar barn att bearbeta traumatiska upplevelser, bygga upp deras självförtroende och att åter våga lita på andra människor. De har hela tiden nya projekt på gång, men för att kunna genomföra alla hjälpinsatser är de i behov av bidrag. En av deras samarbetspartners i Sverige är Target Aid som är en digital plattform där alla tryggt och enkelt kan ge på sina egna villkor.

– Det som jag tycker är häftigt med War Child är att vi arbetar med kreativitet i alla projekt, men även i vårt insamlingsarbete. Vårt mål är att skapa en trygg omgivning där barn kan återhämta sig – och hitta kraften att bryta den onda cirkeln av våld och krig, säger Emilia Molin, generalsekreterare för War Child Sweden.

Nu kan givarna själva välja vart pengarna ska gå

Target Aid erbjuder en unik tjänst som låter användaren söka och hitta, inte bara välgörenhetsorganisationer, utan även enskilda välgörenhetsprojekt och inom alla tänkbara områden. 
– Target Aid går hand i hand med vår strävan efter att nå fler målgrupper, säger Emilia Molin. 
För att nå en ny, ung målgrupp på ett oväntat sätt har War Child även bland annat anordnat en konsert på Trädgården i Stockholm med Sveriges hiphopelit. De har också besökt Peace & Love-festivalen i Borlänge för att prata om sitt arbete ute i världen. 
– Det är roligt att se hur engagerade alla är, från artister till publiken. Alla artister på Trädgården ställde dessutom upp gratis för att samla in pengar till våra projekt, säger Emilia Molin.

War Childs arbete bygger på forskning och deras barnpsykologer utvärderar hela tiden metoderna för att vidareutveckla dem – och göra dem ännu bättre. War Childs egen metod heter DEALS, den kretsar kring barnen och deras position i grupper, relationer med familj och vänner, svårigheter och konflikter i deras liv samt deras psykiska hälsa. – – Vi är den enda insamlingsorganisationen som helt och hållet är specialiserade på psykosocialt stöd. Jag har precis kommit hem från Colombia där vi arbetar med att ge fler unga en chans att välja en positiv framtid. Det är otroligt spännande att få vara med på plats och se att våra insatser ger resultat, avslutar Emilia Molin.

Detta är Target Aid

Target Aid är en digital plattform för dig som vill skänka till välgörenhet. Här kan du välja ut specifika projekt och organisationer som du brinner för och dessutom välja på vilket sätt och hur ofta du vill ge.
Du kan utan att registrera dig se de olika organisationerna som medverkar och söka efter projekt som intresserar dig utifrån tidsspann och ämnesområde.
Med en profil på Target Aid bestämmer du själv vilken information du vill ha och när du vill ha den och du kan hålla koll på dina gåvor.
Det enda du behöver för att börja ge är att skapa ett konto på sajten och välja det projekt som intresserar dig.
Target Aid är gratis för organisationer då plattformen drivs av en transaktionsavgift på 3% av gåvobeloppet. Det ger mer pengar till ändamålet.

 

Så kommer du igång:
Skapa ett konto på targetaid.com.
Sök och hitta de projekt du vill stötta.
Ge och betala på ett sätt som passar dig.

Läs mer om Target Aids projekt här
product img

Palestina - vänd hopplöshet till framtidstro

Läs mer
product img

Skänk självkänsla, respekt och framtidstro till barn i krig

Läs mer
product img

40 kronor förändrar framtiden för ett barn i Afghanistan

Läs mer
product img

Can't Wait to Learn: stötta e-learning för barn i krig

Läs mer
product img

Ge barnen i Colombia en chans att lära i lugn och ro

Läs mer
product img

Safe Spaces - en plats där barnen kan leka tryggt

Läs mer

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Bonnier News Brand Studio
Om cookies