Smarta julklappen som gör nytta

Vad ger man i julklapp till den som har allt eller inte önskar sig något?
Linus, 11, hittade den perfekta julklappen till sin mormor.
– Jag vet att hon kommer att bli glad och presenten gör mig varm i magen, berättar han.

En julklapp med stor effekt som inte kostar mycket

Linus är 11 år och tycker väldigt mycket om sin mormor. Därför vill han ge henne en julklapp hon verkligen blir glad av. Men med en veckopeng på 30 kronor finns det inte utrymme för några dyra presenter.
– Mormor säger också att hon inte önskar sig någonting förutom snälla barnbarn, säger Linus.

När Linus mamma Caroline Nyström läste om Target Aid, som är en tjänst där välgörenhetsorganisationer listar sina projekt och man själv väljer vilken summa man vill skänka, tänkte hon direkt att det kunde vara en bra julklapp.
– Linus har tidigare pratat om att han vill ge bort välgörenhet i present. Han är väldigt oroad över hur barn på andra platser i världen har det och vill gärna kunna hjälpa till. Men det har alltid handlat om så mycket pengar om man till exempel ska skänka varje månad. Vår familj har fadderbarn genom välgörenhetsorganisationer men han är mån om att köpa något själv för sin veckopeng, säger Caroline.

Läs mer om Target Aid

Eftersom man på Target Aid även kan skänka mindre summor till det projekt som ligger en varmast om hjärtat kan Linus använda sin veckopeng och ge välgörenhet i julklapp till sin mormor.
– Jag har tänkt att vi ska sätta oss framför datorn och välja ut något tillsammans. Helst något som jag tycker är bra, men hon kan också få välja. Jag tror att hon kommer att bli jätteglad, säger Linus.

Via targetaid.com kan man fylla i ett formulär för att skapa ett gåvokort att ge till den som ska få den smarta julklappen. Fyll i mottagare, en personlig hälsning, valfritt belopp och avsändare och välj om du vill ladda ner som pdf eller skicka det som mejl. Sedan kan ni tillsammans välja ut det projekt ni vill skänka pengarna till.
– Att ge är väldigt personligt och att ge vidare är bland de finaste av gåvor, därför vill vi att den som får gåvan ska kunna välja projekt, säger Mirjam Johansson, vd på Target Aid.

Så kan du enkelt ge bort välgörenhet

Target Aid – en ny plattform för välgörenhet

• ge till just det du brinner för
• välj bland fantastiska projekt från olika organisationer
• följ effekten av ditt engagemang

 

Så här kommer du igång:
• skapa ett konto på Target Aid
• välj projekt som intresserar dig
• skänk enkelt via kort, swish eller internetbank

www.targetaid.com

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Bonnier News Brand Studio
Om cookies