Oslagbara gåbort-presenten i jul

Glöggmingel, terminsavslutningar och julmiddagar – de festliga tillfällena avlöser varandra i december.
Och med varje inbjudan dyker frågan upp: vad ska vi ta med som present?

Den perfekta julgåvan eller gå-bortpresenten som bryr sig om

Chokladask, vinflaska eller julblomma är vanliga gåbort-presenter för vinterns alla fester. Även om det är enkelt att ta till känns det knappast särskilt originellt.

Ett alternativ som varken kostar skjortan eller kräver en massa tid i form av pyssel men som däremot varar riktigt länge är att skänka pengar till välgörenhet. Via tjänsten Target Aid kan antingen du som ger bort presenten eller den som tar emot den själv välja till vilket projekt pengarna ska gå, och man får dessutom återkoppling när pengarna används.

– Jag tror att det kommer att bli mer vanligt att man ger sådana presenter i stället för en blomma till exempel. Om jag skulle få en sådan present skulle jag tycka att det var jättebra. Du kan till exempel ge bort en ögonoperation för 95 kronor i julklapp eller som mingelpresent, säger Cornilla von Plomgren, nordenansvarig på Sightsavers som är en av organisationerna som finns på Target Aid.

– Det blir en mindre insats för dig men som kan göra väldigt stor skillnad, fortsätter hon.

Här kan du ge bort en ögonoperation i julgåva

Det är enkelt att ge bort välgörenhet och att hitta ett projekt som hjärtat klappar lite extra för. Det unika med Target Aid är att man kan välja att skänka pengar till ett särskilt projekt, och man väljer själv vilken summa som ska skänkas. När pengarna sedan används får du ett meddelande och vet att dina pengar har kommit till nytta i det projekt du har valt att stötta.

På targetaid.com finns det en ”julklappsknapp” och genom att klicka på den kommer man till ett gåvobrev där man själv kan fylla i gåvans värde. Där finns också ett fält där man själv kan fylla i egen text, vilket gör det lätt att anpassa för mottagaren. När julgåvan är överlämnad väljs projektet ut på Target Aid och den som givit gåvan skänker pengarna.
– Det är en gåva som bryr sig om, och både givare och mottagare hjälper tillsammans andra. Ett perfekt tillfälle att visa omtanke för många på en gång, säger Mirjam Johansson, vd på Target Aid.

Fler organisationer och projekt på Target Aid

Target Aid – en ny plattform för välgörenhet

• ge till just det du brinner för
• välj bland fantastiska projekt från olika organisationer
• följ effekten av ditt engagemang

 

Så här kommer du igång:
• skapa ett konto på Target Aid
• välj projekt som intresserar dig
• skänk enkelt via kort, swish eller internetbank

www.targetaid.com

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion: Bonnier News Brand Studio
Om cookies