Single post hero

Therese testade nya tränings­­tjänsten: ”Jag är frälst!”

Therese hade två gymkort men ingen motivation. För att hitta träningsglädjen testade hon appen Swiftr.
– Jag har tränat mer på en månad än vad jag tidigare gjort på ett halvår eller mer. Det går alltid att hitta ett roligt pass som passar i mitt tajta schema, säger hon.

Testa dig: Vilken träningstyp är du? Du som gör testet kan vinna ett träningskort hos Swiftr och en yogamatta.

Klättra, yoga, dansa, simma, spela tennis, styrketräna. Med ett enda träningskort hos Swiftr har du tillgång till samtliga pass och öppen träning på över 140 studios.

Genom en kompis fick Therese, 39, höra om Swiftr och bestämde sig för att testa.
– Tidigare hade jag kort både på gymmet runt hörnet från bostaden och precis intill jobbet – men träningen blev ändå inte av. Med två små barn och heltidsjobb var det svårt att hitta både motivationen och tiden. Samtidigt behöver jag träna och när kläderna började sitta allt sämre blev samvetet över mina extrakilon och de oanvända gymkorten ännu tyngre.

För Therese är det avgörande att träningen känns rolig:
– Jag tycker att det är tråkigt att gå till gymmet och styrketräna. Jag vet aldrig vad jag ska göra och tröttnar snabbt. Jag trodde att träningen skulle bli av om jag hade nära till gymmet, men uppenbarligen hjälpte det inte. För mig är rolighetsprincipen viktigare.

Testade simning, yoga, barre…

Therese mål var att träna tre gånger i veckan och att försöka testa så många olika träningsformer och studios som möjligt för att försöka hitta motivationen och träningsglädjen. Under en månad provade hon yoga, spinning, olika styrkepass, barre, simning och mycket mer.
– Jag har inte tränat pass på många år, men upptäckte hur roligt det är och vilken push jag får. Jag kan inte maska eller sluta för att det känns lite jobbigt, och jag behöver inte tänka ut ett upplägg själv utan kan bara följa instruktören.

”Som ett smörgåsbord”

Det bästa med Swiftr tycker hon är det breda utbudet, och att det alltid går att hitta en tid som passar in i schemat.
– Flera gånger har jag bokat om träningen på grund av jobbmöten eller barn som har blivit sjuka. Men då har jag hittat ett nytt pass samma dag eller dagen efter och därför inte missat en enda träning. Och det är så roligt att gå in i appen och välja ut och planera veckans träning – som ett stort smörgåsbord. Det har också varit väldigt kul att få besöka så många olika studios, det finns ju hur många bra och trevliga ställen som helst.

Variationen gör träningen rolig

Nu är båda de gamla gymkorten uppsagda och Therese kommer att fortsätta träna med Swiftr:
– Det finns inget annat ställe där jag kan få samma utbud och möjligheten till variation. Och det finns massor av träningsformer och studios som jag inte har hunnit testa den här månaden som väntar – plus att jag har hittat några favoriter som jag ska återkomma till. Man kan nog säga att jag har blivit frälst, skrattar hon.

Just nu: Skaffa träningskort hos Swiftr och få en yogamatta värd 950 kronor.

Therese Färsjö

Ålder: 39.
Gör: Journalist.
Bor: Stockholm.
Familj: Man och två söner, 4 och snart 2.

Så tränade Therese med Swiftr

Vecka 1

Måndag:
Har bokat in mig på ett lunchpass på Urban Ride, alltså spinning. Jag har inte tränat spinning på minst 5 år men körde det ofta förut så tänker att det blir en bra mjukstart. Haha, så fel jag hade. 15 minuter in i passet känns det som om jag ska spy. Men det är ett superkul pass där man också kör styrka med hantlar. Jag kommer lätt köra det igen.

Tisdag:
Hade tänkt köra zumba men barnen blir sjuka och jag hinner inte till passet. Avbokar och kör ett lättare styrkepass på samma ställe i stället. Älskar flexibiliteten!

Torsdag:
Jag trodde aldrig jag skulle våga, men jag bokar in mig på Barre 60 minuter. Jag som är helt osmidig och inte alls graciös genomför ett pass vid balettstång och musklerna får sig en rejäl genomgång. Jag har träningsvärk hela julen.

Vecka 2

Onsdag:
Planen var att växla upp med mer konditionsträning efter julens svullande. Men min luftrörskatarr ville annorlunda. Satsar därför på ett lugnt simpass i form av 50 längder. Så bra att det finns simhallar anslutna!

Fredag:
Svinkallt ute, perfekt med varm bikramyoga inne. Så sjukt jobbigt. Svetten flödar i 90 minuter och det känns som om jag ska tuppa av ett par gånger.

Lördag:
Så spänd på att testa yinyoga. Väldigt nöjd efteråt. Att man kan känna sig så genomtränad av en yogaform där man bara sitter och ligger! Redo för nyårsafton.

Vecka 3

Tisdag:
Äntligen blir det där zumbapasset av. Har velat testa i många år men aldrig vågat eftersom jag har noll taktkänsla och dansklasser och aerobics oftast brukar sluta med att jag går därifrån irriterad innan passet är slut eftersom jag inte hänger med. Så glad att jag vågade testa! Människor i alla former och storlekar, ingen tittar snett om du inte hänger med och det gick lika bra att improvisera när jag tappade bort mig (typ hela tiden). Går därifrån fylld av glädje med målet att snart komma tillbaka.

Onsdag:
Skulle gått på Barre men passet blir inställt. Som tur är finns det massor av pass att välja på och jag hittar ett bodypump-pass som går att klämma in så att jag både hinner äta middag med familjen och hinna hem till nattningen av äldsta sonen. Har svårt att gå i flera dagar efteråt, vilken sjuk träningsvärk!

Fredag:
Ger de ömma musklerna ännu en omgång med ett cirkelstyrkepass på World Class. Kul att testa olika gym och få mer variation än om man bara går till ett ställe.

Vecka 4

Måndag:
Sista veckan i utmaningen och jag försöker maxa. Tränar booty samt core på lunchen på House of Shapes. Perfekt med två 30-minuters pass som man kan kombinera.

Onsdag:
Tyckte verkligen om Yinyoga så jag kör ett pass på lunchen. Skönt avbrott en stressig jobbdag.

Fredag:
Tillbaka i spinningsadeln för ett Ride-pass. Precis lika jobbigt som första gången.

Lördag:
Jag har verkligen fått upp träningsångan och kan inte hålla mig ifrån ett bonuspass. Det är ju så gött med träningsvärk (skrev jag just det där?) så jag inleder lördagen med bodypump på ett ställe nära mig.

Detta är Swiftr

Swiftr är träningstjänsten som tillhandahåller ett brett nätverk med väl utvalda gym- och träningsanläggningar, allt samlat under ett medlemskap. Med Swiftr kan du träna vad du vill, när du vill – och var du vill till den absolut bästa kvalitén.