Single post hero
Duon bakom nya sättet att träna. Fanny Sjöström (till vänster) och Johanna Sjögren har grundat succén Swiftr.

Nya träningstrenden – nu i Sverige

Det pågår en träningsrevolution över Sverige. Träningstjänsten Swiftr är på väg att ändra vårt beteende kring motion och träning.
– Alla kan använda Swiftr och jag tror att nyckeln till motivation är variation – exakt det som vi erbjuder, säger Fanny Sjöström, grundare av Swiftr.

Provträna innan du bestämmer dig – Swiftr bjuder dig på ett träningstillfälle!

Johanna Sjögren har alltid tyckt om att träna och när hon flyttade till Holland för några år sedan ville hon inte sluta motionera. Hon skrev in sig på ett vanligt gym, men efter ett tag hörde hon talas om en träningstjänst som erbjöd ett helt nytt sätt att träna på. Deras medlemmar kunde välja var – och vad – de ville träna. – En helt ny värld öppnade upp sig och det var kärlek vid första ögonkastet, säger hon och berättar att hennes första tanke var att starta ett liknande koncept hemma i Sverige. Fanny Sjöström, grundare av Swiftr, berättar: – Johanna ringde mig och berättade om konceptet och jag kände direkt att jag ville vara med. Vi bestämde oss ganska snabbt för att säga upp oss från våra jobb för att satsa allt på att starta upp ett företag med samma inriktning. 

Ingen startavgift – eller bindningstid

Johanna Sjögren packade sina väskor och flyttade hem till Stockholm och i februari 2017 lanserade de Swiftr på marknaden. I dag finns de i över 20 städer och samarbetar med 300 studios och gym. De kallar konceptet med att kunna träna vad du vill – och var du vill – för framtidens träning. – Vårt mål är att vi ska finnas i hela Sverige inom kort, men vi har självklart ögonen på hela den europeiska marknaden, säger Fanny Sjöström.

Gratis för gym att ansluta sig

De två grundarna ser Swiftr som ett alternativ för dem som vill träna varierat utan att behöva kompromissa med varken pris eller kvalitet. Deras medlemmar behöver inte heller betala någon startavgift när de tecknar ett avtal – och de har ingen bindningstid. – Sverige är ett hälso- och träningsintresserat land och vi har cirka två nya gym och studios som ansluter sig till oss varje vecka. Det är gratis för dem att bli en del av vårt nätverk – och de får inga extra administrativa uppgifter, säger Johanna Sjögren.

Över 70 olika träningsalternativ

Fanny Sjöström förklarar att de erbjuder både spännande gym och studios, nischade anläggningar och över 70 olika träningsalternativ. Hon avslöjar att hon och Johanna brukar träna cirka tre dagar i veckan och att de fortfarande tycker att det är lika roligt att pröva på nya träningsformer. – Trenden går mot att vi vill ha frihet och valmöjligheter i allt vi gör – och jag tror att Swiftr kommer att förändra sättet som vi tränar i Sverige. Vi ser också att allt fler länder satsar på medlemskap där man inte är bunden till ett ställe, säger hon och berättar att hon aldrig mer kommer att gå tillbaka till att träna på bara ett gym. 

Provträna innan du bestämmer dig – Swiftr bjuder dig på ett träningstillfälle!

Detta är Swiftr

Swiftr är det nya sättet att träna. Ett medlemskap, 300 studios – obegränsad träning där du befinner dig. Välj fritt mellan gym, yoga, racketsport, kampsport, dans, simning, klättring och en massa annat.