Single post hero

De 7 hetaste yogatrenderna för 2019

Doga, Buti yoga och yoqua – varje år dyker det upp nya yogatrender. Här reder vi ut vilka du bör hålla utkik efter.

Provträna innan du bestämmer dig – Swiftr bjuder dig på ett träningstillfälle!

Samtidigt som yoga är en tusenårig indisk tradition är det en träningsform som hela tiden utvecklas. Varje år dyker det upp nya yogaformer som sedan blir favoriter. För dig som vill hålla dig uppdaterad på när nya yogatrender kommer till Sverige kan det vara bra att variera var du går och yogar. Detta är något som är möjligt med hjälp av träningstjänsten Swiftr, där du bara i Stockholm har tillgång till drygt 55 studios med yogaklasser att välja mellan. Swiftr ger dig även tillgång till ett stort antal andra träningsformer på 300 utvalda gym- och träningsanläggningar över hela landet. Redan I dag finns det möjlighet att träna flera olika yogaformer I Sverige. Kanske kommer någon av de vi listar nedan bli det som trendar i vår?

1. Yoga nidra

Yoga nidra, eller yogasömn som det betyder, spås bli en av de stora trenderna i Sverige de kommande åren. Det är, precis som det låter, en oerhört avslappnande form av yoga, och målet är att du ska hamna i ett tillstånd som är mellan sömn och vakenhet. Kroppen sover, men sinnet är vaket och när du når den djupa avslappningen sägs du komma åt minnen som fastnat i det undermedvetna.

2. Doga

Vi är numera vana vid att ta med hunden på café, hotell och resturanger och nu kan du också yoga tillsammans med din hund. Doga är yogaklasser där du får ta med din hund och kommer ursprungligen från USA men har spridit sig till Europa och städer som exempelvis London. Tanken är att yoga tillsammans med sin hund och även lära sig att flåsa som en hund för att frigöra känslor.

3. Yoqua

Akrobatisk yoga har redan sett dagens ljus och nu är det dags för yogan att dyka ner i plurret. Aquayoga, vattenyoga eller yoqua kallas träningsformen där du helt enkelt yogar i vattnet. Den är på stark frammarsch i både USA och England och har även börjat ta fart i Sverige.

4. Live-streama yoga

Livestreamad yoga spås bli nästa stora yogaform. I stället för att gå till en yogastudio ser du din yogalärare och läraren dig genom en tvåvägs livestream. På så sätt kan du yoga precis där du befinner dig, hemma, i naturen eller på resande fot.

5. Buti yoga

Buti yoga är en kombination av traditionella yogarörelser, afrikansk dans och plyometrisk träning, och är en snabbt växande yogatrend i USA. Buti yoga är en intensiv och pulshöjande yogaform med tydlig core-kontakt. Formen grundades av kändistränaren Bizzie Gold 2012 med skådespelaren Jennifer Love Hewitt som sin främsta postergirl.

6. Silent Disco Yoga

Silent disco har redan blivit en trend i Sverige, så varför inte testa silent disco yoga. Precis som discovarianten har deltagarna hörlurar med samma innehåll. I stället för dunkande discomusik hörs musik blandat med yogalärarens röst. Tack vare hörlurarna ska utövarna kunna nå en djupare anknytning till både musiken och yogaläraren.

7. Hotpod yoga

Om du gillar bikramyoga är du kanske redo för den här trenden. Hotpodyoga utövas precis som bikram i 37-gradig värme men det som är speciellt här är att du går in i en uppblåsbar kokong. Kokongen, eller “poden”, rymmer 20 personer och har nedtonat lila ljus, ljuva dofter och avslappnande musik vilket ska öka träningens verkan och göra atmosfären härligare.

Provträna innan du bestämmer dig – Swiftr bjuder dig på ett träningstillfälle!