hela denna avdelning är en annons från Seat

Sport och elegans: Hemligheterna bakom den vinnande bildesignen

Tycker du att alla moderna bilar ser likadana ut?
Du är inte ensam, många tillverkare får kritik för att de saknar mod när de formger nya modeller.
Det finns dock undantag. Ett av dem är nya Seat Ibiza.

Först av alla – läs om moderna tekniken i nya Seat Ibiza.

 

Bra design väcker starka känslor. För biltillverkarna har det här blivit ett allt viktigare område och det satsas stora resurser på att skapa attraktiva bilmodeller som tilltalar så många som möjligt. Det finns utmaningar, till exempel vill de flesta bilmärken ha ett genomgående designspråk för alla sina produkter – samtidigt som modellerna ska upplevas som egna personligheter.

 

Alla lyckas inte med detta, men det finns exempel på biltillverkare som löser ekvationen. En av dem är Seat och den nya generationen av storsäljaren Seat Ibiza.

 

Seat har alltid haft målet att skapa en ung och spännande design som attraherar en yngre publik. Och genom historien finns många exempel på att man har lyckats. Det visar sig bland annat i att Seat har en betydligt lägre genomsnittsålder på sina kunder än sina konkurrenter.

 

När man tittar på nya Seat Ibiza ser man direkt att det är en Seat. Här finns ett eget språk som inte liknar något annat. Seat Ibiza är elegant och sofistikerad, samtidigt som den utstrålar kraft och passion.

– Designen är aggressiv med en speciell linjeföring. Det syns direkt att det här är en Seat, säger Arne Hörvallius, produktspecialist Seat Sverige.

 

Seat Ibiza belönades nyligen med utmärkelsen Red Dot Award för sin lyckade design, det är ett av världens absolut finaste designpris.

– Nya Ibiza är kulmen och den senaste utvecklingen av det nya designspråk som Seat presenterade 2012. Vi har skapat de vackraste proportionerna och har lagt stor vikt vid detaljerna för att få fram en tredimensionell effekt som ska inspirera de mest kritiska och krävande ögonen, säger designchefen Alejandro Mesonero-Romanos.

 

Seat har sina rötter i den spanska staden Barcelona, en stad som kokar av innovation och spännande intryck. Det är här hemligheten med Seats speciella design finns.

– Vi blir inspirerade av allt vi ser och upplever här. Barcelona är väldigt närvarande i vårt medvetande när vi designar, säger Alejandro Mesonero-Romanos.

 

Först av alla – läs om moderna tekniken i nya Seat Ibiza.

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion:Wasp Communication
Om cookies