hela denna avdelning är en annons från Seat

Spansk hetta och tysk kvalitet – en perfekt mix för Sverige

Tysk superkvalitet – och spansk känsla.
Seat har skapat en unik bilmodell som kittlar både hjärna och hjärta hos alla som älskar bilar.
Och nu finns den i Sverige.

Först av alla – läs om moderna tekniken i nya Seat Ibiza.

 

Seat har alltid stått för ung spännande design och för en sportig körkänsla. När den nya generationen av Seat Ibiza nu lanseras i Sverige är det tydligt att den spanska biltillverkaren har vårdat och förfinat sitt temperamentsfulla arv.

 

Samtidigt är Seat en viktig medlem i Volkswagengruppen. Det betyder att man är en del av det enorma utvecklingsteam som tillsammans arbetar för att skapa bättre bilar till lägre priser. Det betyder också att man har resurser att bygga bilar med högsta möjliga kvalitet.

 

Seat Ibiza är den första modellen som använder sig av VW:s nya skalbara plattform MQB A0, en teknisk grundstruktur som kommer vara grunden för ett stort avtal bilmodeller framöver.

– I Tyskland har kvalitetsarbetet varit prioriterat i många år, inte minst i vår koncern. Att Seat Ibiza byggs på den här plattformen är en bra grund att stå på. Det är kvalitet i allt, in i minsta detalj, säger Arne Hörvallius, produktspecialist Seat Sverige.

 

Att Seat Ibiza delar en del teknik med sina koncernsyskon betyder inte att den färdiga bilen liknar något annat. De tekniska grundramarna innebär möjligheter att skapa personliga produkter – inte begränsningar.

– Grundtekniken finns där, men innanför gränserna finns ett spelutrymme. Seat har till exempel en chassisättning med egna stötdämpare och fjädrar för att maximera körkänslan. Motorstyrningen är också egen, motorn uppför sig som den ska i en Seat och svarar lite snabbare än i andra bilar. Väljer man en bil med automatlåda har den också egna växlingsprogram som ger Seatkänsla, säger Arne Hörvallius.

 

För Seat är designen också ett mycket viktigt område och tillverkaren har lagt stora resurser för att göra nya Ibiza så attraktiv som möjligt.

– Designen är aggressiv med en speciell linjeföring. Det syns direkt att det är en Seat, säger Arne Hörvallius.

 

Först av alla – läs om moderna tekniken i nya Seat Ibiza.

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion:Wasp Communication
Om cookies