hela denna avdelning är en annons från Seat

Seat Ibiza blir första bilen
med nya miljömotorn

Nya Seat Ibiza kommer inom kort att byggas med en helt ny motor som kan köras på fordonsgas.
Det betyder att modellen nu blir miljöklassad.
– Att köra på gas innebär mycket lägre utsläpp, säger Arne Hörvallius, produktspecialist Seat Sverige.

LÄS MER OM NYA SEAT IBIZA
 
Den femte generationen av Seat Ibiza har just lanserats i Sverige. Och den har fått ett varmt mottagande. Nya Seat Ibiza har fått betydligt bättre innerutrymmen jämfört med sin föregångare. Det betyder att det nu är fullt möjligt att resa bekvämt i baksätet även för storvuxna personer eller att montera skrymmande bilbarnstolar för bilturer med hela familjen. Bagageutrymmet har också vuxit till hela 355 liter med baksätet uppfällt. I CNG-versionen anges det till 262 liter.

 

Seat Ibiza är den första modellen som använder sig av Volkswagenkoncernens nya skalbara plattform MQB A0, en teknisk grundstruktur som kommer att vara grunden för ett stort antal bilmodeller framöver. Ibiza blir snart också först ut med att få en helt ny gasmotor som kan drivas med CNG – Compressed Natural Gas.

 
– Med den nya motorn blir Seat Ibiza en miljöbil, att köra på gas innebär mycket lägre utsläpp. Väljer man också att använda biogas kör man på gas som bildas vid nedbrytning av organiskt material och slipper det fossila, säger Arne Hörvallius.
 
Grunden till den nya gasmotorn är den trecylindriga enlitersmotor som redan finns tillgänglig i bensinutförande till Ibiza. Den kommer att kompletteras med ett andra bränslesystem för att kunna köras på både CNG och bensin. Det betyder stora möjligheter för den som vill köra långa sträckor.

 
– Räckvidden blir totalt nästan 1 200 kilometer med CNG och bensin. Bara på CNG blir räckvidden 390 kilometer, det räcker för att man ska kunna köra över nästan hela Sverige bara på gas, säger Arne Hörvallius.
 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion:Wasp Communication
Om cookies