hela denna avdelning är en annons från Seat

Seat först ut med framtidens teknik

Volkswagengruppen har utvecklat en helt ny plattform som ska ligga till grund för ett stort antal bilmodeller i framtiden.
Och redan nu finns den första modellen i Sverige för Seat.
Här är de viktigaste nyheterna om den.

Style, Xcellence eller FR – här hittar du bilarna!

 

MQB blev en milstolpe i bilvärlden. Förkortningen, som står för Modularer Querbaukasten, är namnet på en skalbar modulplattform som varit basen för en lång rad bilmodeller från Volkswagengruppens olika varumärken. Idén bygger på att många komponenter i en bil kan användas till flera olika modeller, vilket resulterar i toppkvalitet och att kunderna kan köpa bättre bilar – till lägre priser.

 

Den första bilen som byggdes på MQB var Audi A3, men när den nya plattformen MQB A0 nu presenteras är det Seat Ibiza som har valts ut för att visa upp den nya tekniken för världen.

 

Ibiza är en av Seats verkliga ikoner. Modellen har sålts i mer än 5,4 miljoner exemplar sedan den lanserades 1984. Ibiza har många gånger hyllats för kombinationen av ung spännande design, körglädje och funktionalitet. När nu helt nya Ibiza lanseras finns alla kärnvärden kvar, men tack vare den nya plattformen har modellen kunnat utvecklas till nästa nivå.

 

Nya Seat Ibiza är 2 millimeter kortare än sin föregångare, men tack vare att avståndet mellan hjulaxlarna har ökats med 95 millimeter är utrymmet invändigt betydligt bättre både fram och bak. Nu är det fullt möjligt att resa bekvämt i baksätet även för storvuxna personer och att montera skrymmande bilbarnstolar är inga problem. Bagageutrymmet har vuxit till 355 liter.

 

Den nya plattformen har också gjort Ibiza mer vridstyv än tidigare. Det betyder att både vägegenskaperna och körglädjen har lyfts ytterligare. Ibiza har nu också bättre komfort är tidigare, väl i klass med många större modeller. Fjädringen upplevs som spänstig vid aktiv körning men är samtidigt tillräckligt mjukt för att hantera alla typer av ojämnheter i underlaget.

Seat Ibiza har tack vare den nya tekniken också blivit tystare jämfört med sin föregångare och flera konkurrenter. Mindre buller från däcken och mindre vägljud gör det mer avslappnande att köra långa sträckor i höga hastigheter.

 

Seat är mitt uppe i sin största produktoffensiv någonsin. Under 2016 lanserades tillverkarens första SUV i och med Seat Ateca, och den följdes upp av uppdaterade Leon i början av 2017. Nu är också Seat Ibiza här – och redan under hösten kommer den kompakta crossovern Seat Arona.

 

Först av alla – läs mer om moderna tekniken i nya Seat Ibiza.

 

AB Kvällstidningen Expressen
Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson
Produktion:Wasp Communication
Om cookies